„Richard al III-lea”, regizat de Silviu Purcărete la Tokyo Metropolitan Theatre, la FITS online
https://www.ziarulmetropolis.ro/richard-al-iii-lea-regizat-de-silviu-purcarete-la-tokyo-metropolitan-theatre-la-fits-online/

Miercuri, 17 iunie 2020, va fi difuzat pentru prima dată în România, spectacolul de teatru „Richard al III-lea”, regia Silviu Purcărete, producţie din anul 2017 a Tokyo Metropolitan Theatre.

Un articol de Liliana Matei|17 iunie 2020

Spectacolul va fi difuzat de la ora 20:00, pe site-ul FITS și pagina de Facebook FITS și va fi redifuzat, de această dată, doar pe site-ul FITS, ca toate celelalte spectacole din programul festivalului, după 12 ore.

După ce a captivat publicul japonez pe scena Tokyo Metropolitan Theatre cu cele trei creații ale sale, produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu: „Lulu”, „Călătoriile lui Gulliver” și „Oidip”, Purcărete creează pentru prima dată un spectacol la Tokyo Metropolitan Theatre, un „Richard al III-lea” complet nou, într-o interpretare curajoasă ce explorează la maximum capacitățile celor 19 actori implicați. „Richard al III-lea” este una dintre piesele de referință ale dramaturgului englez William Shakespeare. Spectacolul descrie gloria și decăderea regelui Richard al III-lea, care își înșală și își omoară dușmanii, aliații și chiar rudele apropiate pentru a dobândi tronul. Kuranosuke Sasaki, cel mai cunoscut actor de teatru și film din Japonia, interpretează rolul acestui personaj infernal, reprezentând momentele sale de glorie și de distrugere. Regizorul Silviu Purcărete este supranumit de japonezi „Ninagawa al României”, pentru viziunea sa artistică atât de complexă și creațiile scenice învăluite de o energie specială.

RICHARD AL III-LEA – TEATRU | JAPONIA | SEZONUL JAPONEZ

Tokyo Metropolitan Theatre

De: William Shakespeare

Traducerea: Junji Kinoshita

Regia și scenariul: Silviu Purcărete

Scenografia și costume: Dragoș Buhagiar

Muzica: Vasile Șirli

Distribuția: Kuranosuke Sasaki – actor principal

Toru Tezuka, Tomohiko Imai, Uemoto Junkome (Uemoto Junaratameme), Tomoharu Hasegawa, Takashi Yamanaka,, Makiya Yamaguchi, Kawachi Yamato, Tsuchiya Yuichi, Gaku Hamada, Sakurai Akiraki, Yasota Yuichi, Kenji Anan, YuSono Yoshiki, Haruhiko Jō, Misako Watanabe

Data premierei: 18 octombrie 2017, durata: 2h 20min

Spectacol prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română şi engleză

Spectacol nerecomandat celor sub 7 ani

RECOMANDĂRI FITS ONLINE 2020

MIERCURI, 17 IUNIE

Ora 11:00 : George Banu în dialog cu Krzysztof  Warlikowski – conferință specială

Ora 14:20: Schaubühne am Lehniner Platz Berlin – „Profesorul Bernhardi”, regia Thomas Ostermeier (teatru)

Ora 17:15: Hangzhou Baiyue Culture Creative – Zhejiang Xiaobaihua Yue Opera Hangzhou – „Coriolan și Du Liniang” – partea II, regia Guo Xiaonan (operă)

Ora 18:45: Odin Teatret – Theatrum Mundi – „Ur-Hamlet”, Eugenio Barba (regie spectacol), Claudio Coloberti (regizor și editor film)

Ora 20:00: Tokyo Metropolitan Theatre – „Richard al III-lea”, regia Silviu Purcărete (teatru)

Ora 23:10: Teatr KTO – „The Fragrance of Time”, regia Jerzy Zoń (stradă)

Spectacolele și evenimentele din cadrul ediției speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română și engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online și pe pagina de Facebook FITS, în limba română. Pe site, spectacolele sunt transmise și în reluare, în fiecare seară, de la 00:00 până a doua zi la 12:00. Pe pagina de Facebook sunt difuzate doar premierele, conform programului de pe site.

Spectatorii care întâmpină probleme în accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispoziție un info call #FITSonline, apelabil în fiecare zi de festival, între orele 9:00 și 00:00, la numărul de telefon 0728 048 830.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.