România, văzută prin ochii lui Hanno Höfer
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-vazuta-prin-ochii-lui-hanno-hofer/

Regizorul de film şi muzicianul Hanno Höfer vorbeşte despre întâlnirile lui cu o Românie necivilizată; în rubrica „Cu respect“, a emisiunii Bonton, duminică, de la ora 17.30, pe postul Digi 24.

Un articol de |3 aprilie 2013

Regizorul de film şi muzicianul Hanno Höfer vorbeşte despre întâlnirile lui cu o Românie necivilizată, în rubrica „Cu respect“, a emisiunii Bonton, duminică, 7 aprilie, de la ora 17.30, pe postul Digi 24.

Când spui Nightlosers, spui în primul rând Hanno Höfer, un artist complet, nonconformist care, deşi putea să aleagă orice ţară din lume pentru a locui şi pentru a cânta sau a face filme, a ales totuşi România. De ce? Pentru că îi plac oamenii de aici, spune el, în interviul acordat emisiunii de pe postul Digi24.

Realizatorii emisiunii Bonton au vrut să afle cum este România lui Hanno Höfer: ce îl ţine şi ce îl inspiră aici dar, în egală măsură, ce îl deranjează cel mai tare la ţara lui.

Iată câteva declaraţii făcute de Hanno Höfer:

„Am fost călcat de un taxi, eram pe o motoretă şi cineva nu mi-a acordat prioritate. M-a lovit, am zburat prin aer, am avut o gaură în picior şi am fost luat şi dus cu taxiul la urgenţă. Eu eram pe bancheta din spate şi în timp ce el mă ducea, eu mă uitam la osul care ieşea din picior, iar el plângea că i se va lua carnetul pentru 3 luni. Ca apoi la urgenţă să apară un individ dubios care să-mi ofere 200 de euro ca să declar că m-am lovit singur de un stâlp. Chestii de-astea care nu ştiu cât ţin de bună creştere, dar ţin de caracter.”

„După ce se poate recunoaşte un domn? Nu după haine în orice caz şi nu după aparenţe şi look, ci după felul în care vorbeşte, cum se comportă şi aşa mai departe. Un domn poate să fie şi un om de la ţară, un gunoier, nu ţine deloc de poziţia în societate, ţine de ce e înăuntru.”

„Eu nu pot să schimb nimic, sunt atât de mulţi factori încât… Civilizaţia asta nu e o chestie de suprafaţă, ea trebuie să vină din interior, să vină prin cultură. Dacă educaţia de acasă e bună, dacă şcolile sunt bune, se rezolvă. Adică este un complex de măsuri aici şi e o chestie care ţine de sănătatea poporului.”

„Mie îmi plac oamenii în România, unii oameni, nu toţi oamenii, şi oamenii de calitate sunt din ce în ce mai greu de găsit, dar există. Şi există mai multe Românii, nu doar una. Poţi să te duci la ţară să-ţi placă nişte oameni de acolo. În principal, oamenii îmi plac, dacă oamenii sunt de calitate şi mediul înconjurător este de calitate“.

Despre cum arată România unuia dintre cei mai aparte muzicieni ai zilelor noastre şi, totodată, a unuia dintre cei mai talentaţi şi premiaţi regizori de film ai generaţiei lui, duminică, 7 aprilie, de la ora 17.30, la Bonton, pe Digi24.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

30
/05
/14

Ce au în comun pianiștii Radu Lupu și Valentin Gheorghiu, violoniștii Silvia Marcovici și Alexandru Tomescu, cântărețele Ileana Cotrubaș și Viorica Cortez, pe lângă faptul că sunt artiști cu o carieră internațională? Cu toții au debutat ca laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”. Anul acesta, evenimentul se află la a XIV-a ediție.

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.