S-au pus în vânzare Festival Pass-uri pentru „Pelicula – Latin American Film & Experience”
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-festival-pass-uri-pentru-pelicula-latin-american-film-experience/

O nouă ediţie a „Pelicula – Latin American Film & Experience”, un festival ca o fiesta, care combina armonios filmele cu demonstraţiile de dans, expoziţiile de fotografie cu degustările de preparate tradiţionale, se va desfăşura între 13 şi 17 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2017

Conținutul programului festivalului este susținut de reprezentanții ambasadelor țărilor din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela și Uruguay. În această lună au fost puse în vânzare primele FESTIVAL PASS-uri care pot fi achiziționate de pe acest link: https://eventbook.ro/film/bilete-pelicula-bucharest-2017-festival-pass

America Latină e plină de viață, e un mix de senzații și arome, condimente și pasiune. Cu Festival Pass-ul, spectatorii pot intra la toate filmele și evenimentele conexe din festival, cu excepția brunchurilor, pentru care se pot achiziționa separat bilete. Timp de 5 zile, acest pass oferă acces la peste 20 de filme (peste 30 de proiecții) și 10 evenimente (demonstrații de dansuri, cocktailuri, degustări, expoziții, storytellers – în locațiile: Cinema Elvire Popesco, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Țăranului, Lente, Acuarela, etc).

Festival Pass-ul asigură accesul la oricare dintre evenimentele menționate în urma rezervării (fără costuri suplimentare) locului în sală la filmul/evenimentul dorit și în urma prezentării la intrare a Festival Pass-ului și a rezervării. Nu este necesară achiziționarea unui bilet suplimentar, însă rezervarile sunt obligatorii dat fiind numărul limitat de locuri. Folosind Festival Pass-ul se poate rezerva un singur loc pentru fiecare dintre filmele/evenimentele programate.

Coordonatorii de programe au adus împreună selecții de filme foarte diferite, ca gen și stare: filme de scurtmetraj din Mexic (selecție realizată de Massimilliano Nardulli, programator de scurtmetraje la mai multe festivaluri, printre care Biarritz Amérique Latine – Franța, NexT și Timishort – România, Lakino – Germania, fime  de lungmetraj din întreaga Americă Latină care tratează teme contemporane,  prezente la festivaluri internaționale, dar și top box office local în țările din care provin (selecție realizată de Ileana Cecanu, președintele festivalului), o zonă alternativă de filme, aflate la granița dintre fantasy și horror, (Pelicula Alternativa – selecție făcută de Cătălin Mesaru, selecționerul festivalului de film horror și fantastic Lună Plină, România). Ca genuri, producțiile sunt extrem de variate: comedii, musicaluri, drame, thrillere, animații și documentare.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.