Samuel L. Jackson, cântec de Crăciun în scopuri caritabile
https://www.ziarulmetropolis.ro/samuel-l-jackson-cantec-de-craciun-in-scopuri-caritabile/

Actorul american Samuel L. Jackson vrea să lanseze, de Crăciun, un cântec interpretat de mai multe vedete, iar banii obţinuţi din vânzarea drepturilor vor fi folosiţi pentru organizaţia caritabilă One for the Boys care activează în domeniul luptei contra cancerului testicular şi de prostată.

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2014

Jackson, în vârstă de 65 de ani, a declarat că el nu va cânta, dar speră să poată înregistra cântecul interpretat de mai mulţi dintre prietenii săi celebri, la studiourile Abbey Road, faimoase pentru că au fost foloiste de trupa The Beatles, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

„Nu cred că vocea mea va vinde vreodată ceva, iar modul meu de a cânta rap e şi mai rău. Faptul că as putea cânta şi eu nu va ajuta deloc. Am început să vorbim cu oamenii, iar eu am apelat la câteva favoruri personale” – Samuel L. Jackson

La începutul acestui an, Samuel L. Jackson a devenit imaginea unei campanii de prevenţie a cancerului testicular, în care actorul îi încurajează pe bărbaţi să meargă regulat la control de specialitate.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson, actorul-fetiş al lui Quentin Tarantino, a impresionat publicul şi criticii de cinema în „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, „Kill Bill 2” şi a jucat în peste 100 de filme, după ce s-a făcut remarcat în 1991 cu rolul din „Jungle Fever”, regizat de Spike Lee.

Printre performanţele actoriceşti ale acestuia se numără rolurile din „Pulp Fiction”, pentru care a fost nominalizat la Oscar, în 1995, şi a câştigat un premiu BAFTA, dar şi trilogia „Războiul stelelor/ Star Wars”.

Jackson a mai jucat, printre altele, în superproducţia „Omul de oţel/ Iron Man”, dar şi în „Mărul discordiei/ Lakeview Terrace”, în regia lui Neil LaBute. A câştigat un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin, în 1997, pentru rolul din „Jackie Brown”, dar şi un premiu pentru cel mai bun rol secundar la Festivalul de la Cannes, în 1991, pentru rolul din „Febra iubirii”.

Foto: Samuel L. Jackson – cinemagia

19
/01
/17

„Statele unite ale iubirii”, drama scrisă și regizată de polonezul Tomasz Wasilewski, intră de mâine în cinematografe din: București, Bârlad, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Deva, Gura Humorului, Focșani, Iași, Odobești, Pitești, Târgu Mureș, Timișoara, distribuit de Transilvania Film.

19
/01
/17

Romanul „Cinci colțuri” (cea mai recentă carte a lui Mario Vargas Llosa), în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari, a văzut lumina tiparului la Humanitas Fiction, la sfârșitul anului trecut, în seria de autor dedicată marelui scriitor peruan.

19
/01
/17

Casa de Producție TVR vine cu o ediţie In memoriam Ion Besoiu, în această seară, de la ora 20:10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+. „Livada de vişini”, în regia lui Alexandru Lustig, ultimul spectacol de teatru tv în care a jucat Ion Besoiu. Valeria Seciu, Ion Besoiu, Dan Aştilean, Marian Râlea, Anca Sigartău, Gelu Niţu, Ioana Anastasia Anton, Dan Rădulescu apar în distribuţia spectacolului.

18
/01
/17

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Odeon, ”Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, în regia Alexandru Dabija, revine, după o pauză de mai mult de un an. Cea de-a 222-a reprezentaţie va avea loc în această seară (miercuri), de la ora 19.00.

18
/01
/17

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, Ion Besoiu, a murit, astăzi, la vârsta de 85 de ani, la institutul pentru boli cardio-vasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu", din Capitală. De-a lungul bogatei sale cariere, Ion Besoiu ainterpretat zeci de roluri în pe scenă și pe platourile de filmare.

18
/01
/17

Critic (constructiv) de teatru, curator de evenimente culturale din & dimprejurul teatrului, editor, traducătoare, observator, comentator și producător de proiecte culturale ce deschid teatrul spre diferite alte forme de creativitate artistică.

18
/01
/17

Saroo are doar 5 ani când se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări şi primejdii întâlnite. Apoi, 25 de ani mai târziu, porneşte în căutarea familiei sale, încercând să reajungă acasă.

17
/01
/17

Comedia 6,9 pe scara Richter, în regia lui Nae Caranfil ,va ajunge în 39 de oraşe şi peste 65 de ecrane din ţară, începând cu 20 ianuarie. Miercuri, 18 ianuarie, fanii regizorului sunt aşteptaţi la o proiecţie specială în avanpremieră, care va avea loc de la ora 20.00 la Grand Cinema & More Băneasa. Proiecţia va fi precedată de o sesiune de autografe cu Nae Caranfil, începând cu ora 19.30, în foaierul cinematografului.

17
/01
/17

În această seară, de la ora 19.00, la ceainăria Cărturești Verona, editura Nemira lansează o carte fundamentală pentru istoria ideilor, tradusă pentru prima dată în România: Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentale, de Matila C. Ghika. Volumul cuprinde o scrisoare către autor semnată de Paul Valéry, prefață de Basarab Nicolescu și este tradusă din limba franceză de Adrian Pătrușcă.

17
/01
/17

La 20 de ani de la dispariția lui Ion Voicu, fiul acestuia, Mădălin Voicu va dirija Orchestra Naţională Radio într-un concert In memoriam. Alexandru Tomescu va cânta pe vioara Stradivarius Elder Voicu Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră, KV 219 de Mozart.

16
/01
/17

Cartea „Zgomotul timpului” a fost publicată anul trecut în colecția Babel de la Editura Nemira (ediția a II-a, traducere de Virgil Stanciu).