Săptămâna Gina Patrichi la Teatrul „Bulandra”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-gina-patrichi-la-teatrul-bulandra/

Teatrul „Bulandra” înseamnă istorie, valoare şi dorinţa continuă de a se perfecţiona, cu ajutorul trupei şi al oamenilor de valoare din cadrul şi din jurul ei. Pentru Teatrul „Bulandra”, au fost şi sunt importanţi artiştii care prin dăruirea lor i-au scris istoria.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2020

În acest context, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” dedică săptămâna 1-7 iunie 2020 celei care a fost actrița de neuitat Gina Patrichi. Astfel, în perioada menționată se vor posta pe pagina oficială de facebook fotografii și cronici ale spectacolelor în care a jucat Gina Patrichi, actriță a Teatrului Bulandra în perioada 1964 – 1994.

Așa cum i-a obișnuit pe cei aproape două milioane de spectatori români care au urmărit de pretutindeni transmisiile sale, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” continuă difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro și transmite vineri, 5 iunie, ora 19.00, Dimineața pierdută, după Gabriela Adameșteanu, dramatizarea și regia Cătălina Buzoianu, producție obținută prin bunăvoința Societății Române de Televiziune.

Despre ființa fragilă și în același timp plină de forță a Ginei Patrichi s-a scris mult. La fel și despre felul în care cucerea sala, despre profunzimea interpretării sale care rămânea imprimată pe inimă și retină. Gina Patrichi este una dintre actrițele care au dat acel suflu unic pe care doar Teatrul „Bulandra” îl are, suflul dăruirii și al teatrului de calitate. Gina Patrichi este un nume important al spectacologiei românești, o personalitate care s-a identificat timp de 30 de ani cu Teatrul „Bulandra”.

Spectacolul Dimineața pierdută, după Gabriela Adameșteanu, care se va transmite vineri, 5 iunie, ora 19.00, a avut premiera în anul 1986, iar din distribuţie făceau parte actorii: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mara, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure.

Premiera tv a dramatizării acestui roman, premiat în 1984 de Uniunea Scriitorilor din România, a avut loc în 20 februarie 1990, adaptarea şi regia tv fiind semnate de Dan Necşulea.

”În meseria noastră, dacă nu ești în stare să o iei mereu de la capăt, ești pierdut. Încerc, pe cât se poate, să alerg spre o nouă tinerețe… în teatru. Sper să o găsesc, pentru că, în unele cazuri — spun eu — niciodată nu-i prea târziu. Și pentru că nimeni, niciodată, nu este, nu poate fi, pe de-a-ntregul adult!”. Gina Patrichi

Să ne bucurăm, așadar, spectatori de pretutindeni, de această săptămână dedicată teatrului și actoriei de calitate marca „Bulandra”!

Vă așteptăm la Teatrul „Bulandra” online!

04
/12
/14

Dacă în Love Building personajul interpretat de Dorian Boguţă traversa o depresie acută, de această dată asistăm la o transformare completă a personajului său, care îl aduce pe actor în ipostaza de veritabil Don Juan, din 26 decembrie numai pe marile ecrane, în comedia Alt Love Building.

04
/12
/14

Duminică 7 decembrie şi marţi 9 decembrie, de la ora 19.00, iubitorii teatrului pot vedea la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu Studio Space (Str. Jean Louis Calderon nr. 76A), premiera spectacolului Conversaţie după înmormântare, de Yasmina Reza, în traducerea lui Alex Leo Şerban. Regia este semnată de Alexandru Darie.

04
/12
/14

Voluntarii AOLN România vă invită sâmbătă și duminică, 6-7 decembrie, la un târg caritabil care se va desfășura în curtea Bisericii Sf. Fanurie din București (str. Cerceluș, nr.18A).

04
/12
/14

De ce scriem cu un singur „n” și de ce cu doi „n”? În limba română, nu întâlnim foarte des cuvinte în cadrul cărora să dublăm litere. De aceea, atunci când trebuie să o facem pot apărea confuzii.

04
/12
/14

V-aţi întrebat vreodată cum se fabrică ciocolata elveţiană şi cât se ling pe degete (sau pe mănuşi) norocoşii muncitori? Dar cum se fabrică un film cu actori de top şi regizori pe măsură şi cum trudesc / se distrează aceştia pe platourile de filmare?

03
/12
/14

Joi, 4 decembrie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cişmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38) va fi gazda unei întâlniri cu Excelenţa Sa, Domnul Keiji Yamamoto, ambasadorul al Japoniei în România, Angela Hondru cunoscut traducător şi niponolog, Elisabeta Lăsconi, critic literar şi Şerban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Japoneze "Angela Hondru" din cadrul Universităţii Româno-Americane prilejuită de recenta apariţie a volumului de povestiri Fiica negustorului de sake în colecţia "Raftul Denisei" la Editura Humanitas Fiction.

03
/12
/14

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Editura Nemira prezintă joi, 4 decembrie, de la ora 11:00, lansarea cărții „Basmania” prin intermediul autorului cărţii, Valentin Nicolau şi a actorilor invitaţi Leo – Nora Băcanu și Mircea Corcoveanu, ce vor citi această minunată poveste.

03
/12
/14

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

03
/12
/14

Luni, 8 decembrie (ora 18.30), la Ateneul Român, are loc A Doua Conferință de Crăciun, ,,From Here to Eternity” (De aici spre eternitate), prezentată de Profesorul Joseph Silk, Membru al Royal Society.

03
/12
/14

Continuăm seria dedicată tinerilor artiști cu o extraordinară actriță de teatru și de film, scurt (ați văzut „Vaca finlandeză” a maestrului Gheorghe Preda?) și lungmetraj, voce de desene animate (mama lui Zumzărel de pe Disney Channel, cine credeați că e?), zână ursitoare la petreceri pentru copii, cu o bogată carieră în orașul București.