„Șapte pictori din livada de goji”- expoziţie de pictură chineză contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/sapte-pictori-din-livada-de-goji-expozitie-de-pictura-chineza-contemporana/

Meda Popea Arts& Events anunţă deschiderea în luna septembrie a unui nou sezon de expoziţii, workshop-uri si performance-uri organizate de Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane în spaţiul cultural Gallery (Leonida 9-11).

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2015

“Șapte pictori din livada de goji” este o expoziţie de pictură contemporană chineză având ca pretext fructul de goji, folosit de secole în medicina tradiţională chineză. Un eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Chinei. Vernisaj: 11 septembrie, ora 19.00, Gallery, strada Leonida 9-11.

Sunteți invitați într-o lume fascinantă creată pe pânză de pictori chinezi contemporani originari din municipiul Yingchuan din nord-vestul Chinei. Unii dintre ei au fost mult timp implicați în activitățile catedrei, alţii activează ca artiști profesioniști, in timp ce alții conduc instituții profesionale în diferite orașe. Stilurile lor sunt diferite, variază de la clasicism la modernism, de la pictura figurativă la cea abstractă.

Despre artiști

He Lihong a venit special pentru expozițiile din România si este unul dintre cei mai reprezentativi gravori de lemn din China, tehnica folosită de el fiind mult diferită de cea convențională.

Artista Liu Yan iși exprimă sentimentele și gândirea prin picturi, iar din punctul sau de vedere această abordare este una directă, mult mai aproapiată de adevăr.

Wang Xinwu este renumit în cercurile artistice atât prin mulțimea de tablouri premiate, cât și printr-o serie de lucrări teoretice și de critică de artă publicate în ziare și reviste.
Artistul Sun Quanyi, prezinta in lucrarile sale dragostea față de pământul natal, aceasta reieșind și din titlurile operelor sale „s-a înroșit fructul goji”, „floare de măslin sălbatic”.
Wang Xuefeng este un pictor din rândul minorităţilor naţionale, iar tematica etnică este punctul culminant al operei sale.

Zhang Jinfeng este cea mai tânără dintre toți cei șapte pictori chinezi. A absolvit prestigioasa Academie Centrală de Arte Frumoase din Beijing și are o serie de lucrări premiate. Ea este acum vice-președinte a Uniunii Artiștilor Plastici din municipiul Yinchuan – adjunctul domnului He.

Wang Quanyin, cel mai în vârstă dintre toți cei șapte, nu se abate de la stilul realist figurativ și căută să privească realitatea vieții din mai multe unghiuri, astfel încât lucrările sale să reflecte emoțiile umane reale.

17
/07
/18

Organizat pe parcursul întregii luni iulie, în perioada 1-31, Festivalul Gion Matsuri este cel mai spectaculos eveniment organizat de templul Yasaka din vechiul oraș Kyoto. Festivalul culminează la 17 iulie cu o paradă impresionantă (Yamaboko-junko) de care alegorice “hoko” și „yama”.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

09
/06
/18

Arhiepiscopia Romano-Catolică București și Muzeul Național de Artă al României organizează în perioadă 13 iunie – 2 septembrie 2018 expoziția „Fericitul Vladimir GHIKA – In spiritu caritatis – DESENE”. Lucrările, prezentate în premieră în România, vor fi expuse în Sălile Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 49-53, din capitală. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 12 iunie, ora 17.00.

06
/06
/18

creart și Formare Culturală organizează pe 6 iunie 2018, de la ora 19:00, în offline și online, o dezbatere pe tema noilor tehnologii în creșterea și dinamizarea publicurilor culturale. Offline: Sala Teatrelli: theatre, music and more din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București. Online live și ulterior: Contul de Youtube Modernism.ro

31
/05
/18

Evenimentul lansării noii colecții a Corinei Boboc, absolventă a Universității de Arte București, secția Design Vestimentar si proaspăt absolventă de master, secția Scenografie, UNATC București, a avut loc la teatrul Unteatru, sub forma unei expoziții cu 19 ținute, colecția intitulându-se Jellyfish on Pluto.