Sarah Rommel, Tony Rymmer şi Hong Eun Sun, în finala de Violoncel a Concursului Enescu 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarah-rommel-tony-rymmer-si-hong-eun-sun-in-finala-de-violoncel-a-concursului-enescu-2014/

Sarah Rommel, Tony Rymmer şi Hong Eun Sun s-au calificat în finala de Violoncel a Concursului Internaţional „George Enescu” 2014 şi vor susţine concerte alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, câştigătorul urmând să fie anunţat duminică seară, pe scena Ateneului Român.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2014

Violonceliştii Sarah Rommel, Tony Rymmer, ambii din Statele Unite ale Americii, şi Hong Eun Sun, din Coreea de Sud, vor intra în competiţie pentru câştigarea premiului I la Concursul Enescu, secţiunea Violoncel, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Rezultatele secţiunii de Violoncel au fost anunţate de juriului de specialitate vineri seară. Semifinala Concursului Internaţional „George Enescu”, secţiunea Violoncel, s-a desfăşurat vineri, la Ateneul Român.

Cei trei artişti vor susţine concerte alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” în finala secţiunii Violoncel care se va desfăşura duminică, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Hong Eun Sun

Hong Eun Sun

În finală, Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii) va interpreta „Concertul pentru Violoncel şi Orchestră în mi minor op.85”, de E. Elgar, Eun-Sun Hong (Coreea

de Sud) – „Concertul Nr. 1 pentru Violoncel şi Orchestră”, de D. Şostacovici, iar Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii) va interpreta „Concertul în si minor pentru Violoncel şi Orchestră op.104”, de A. Dvořák. La pupitru se va afla Ovidiu Bălan, considerat unul dintre ce mai buni dirijori format în tradiţia est-europeană.

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.

De asemenea, sunt disponibile 100 de locuri în aer liber pentru public în faţa Ateneului Român unde finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Foto Sarah Rommel, Hong Eun Sun – festivalenescu.ro

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).