Saxofonistul american Woody Witt, pe scena ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/saxofonistul-american-woody-witt-pe-scena-arcub/

Stagiunea Artist in Residence continuă în luna aprilie cu invitaţi de talie internaţională, primul concert avându-l ca invitat special pe celebrul saxofonist de origine americană, Woody Witt.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2017

O fuziune surpinzătoare de jazz, muzică latino, pop și clasică, proiectul Sorin Zlat Quartet ce îl are ca invitat special pe saxofonistul Woody Witt (US), ajunge pe scena ARCUB – joi, 13 aprilie, ora 19:30. Un testament al universalității muzicii, cu cei patru muzicieni provenind din generații și școli de gândire diferite, dar unificați de către limba comună a jazzului, evenimentul face parte din stagiunea Artist In Residence, curatoriată ce cunoscutul pianist Lucian Ban. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Concertul susținut de Sorin Zlat Quartet alături de saxofonistul Woody Witt va cuprinde atât compoziții personale inlcuse pe ultimul album semnat de pianistul Sorin Zlat – Endurance (2015), cât și creații noi ce vor fi prezente pe următorul său material discografic, alături de compoziții semnate de saxofonistul Woody Witt.

Sorin Zlat (RO) – pian

Woody Witt (USA) – saxofon

Andrea Marcelli (GER) –tobe

Răzvan Cojanu (RO) – contrabas

În toamna anului 2016, pianistul român Sorin Zlat a călătorit în Statele Unite ale Americii pentru a susține o serie de concerte alături de saxofonistul american Woody Witt. Proiectul s-a bucurat nu numai de un succes bine meritat, dar a dat naștere și unei colaborări inedite între Sorin și Woody Witt, saxofonist, compozitor și profesor universitar din Houston, Texas. Cu Andrea Marcelli la tobe și Răzvan Cojanu la contrabas, acest quartet dinamic dorește să aducă publicului din București un repertoriu original și diversificat.

Sorin Zlat Unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz al momentului, Sorin Zlat este pianist, clarinetist, compozitor, orchestrator și câștigător a numeroase premii naționale și internaționale: Marele Premiu al Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), precum și Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de Fundația de Jazz Muzza.

Woody Witt este o forță muzicală majoră în Statele Unite ale Americii. Portofoliul său cuprinde peste 34 de CD-uri, ca solist sau colaborator cu renumiți muzicieni de jazz, precum Randy Brecker, Tim Hagans, Jim Rotondi, Joe LoCascio , Bradford sau Wynton Marsalis.

Andrea Marcelli, compozitor și toboșar de origine italiană, cu o carieră în jazz de peste 30 de ani, și peste 200 de compoziții personale difuzate la nivel internațional. Două din compozițiile sale au fost incluse în The European Real Book datorită stilului vibrant și incitant.

Răzvan Cojanu, compozitor și contrabasist Printre muzicienii cu care studiazӑ tânӑrul basist ploieştean, se numӑrӑ Decebal Bӑdilӑ, Joris Teepe, Olivier Gatto şi Mircea Tiberian, cu care mai târziu colaboreazӑ alӑturi de Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones şi Alex Harding.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

PARTENER AL EVENIMENTULUI: INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ

ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”, programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi prezentate în premieră pe scena ARCUB. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

Evenimente viitoare – Artist in Residence:

27 aprilie: LUCIAN BAN & MAT MANERI (RO/USA)

11 mai: Young Lions – Young Contemporary Romanian Jazz

act 1 DAN MITROFAN QUARTET // act 2 RĂZVAN COJANU U4

28 mai: KIRK KNUFFKE LAMPLIGHTER TRIO

8 iunie: act 1 COREY MWAMBA (UK) // act 2 INNER VOICE TRIO (RO/BRA)

22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO)

Programul ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Artiștii în rezidență devin curatori și performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din București muzicieni români și internaționali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul își dorește să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

„Jazz-ul la începutul acestui mileniu este mai divers și mai viu ca niciodată – o muzică cu adevărat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă și este influențat de miriade de surse complementare și genuri muzicale: de la muzica clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock și hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a arătat o capacitate extraordinară de a le îngloba pe toate acestea și de a crea noi direcții în secolul XXI.” Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.

Detalii pe www.arcub.ro

 

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).