ȘCOALA DE DUMINICĂ. O nouăsesiune de cursuri – primavară 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/scoala-de-duminica-o-nouasesiune-de-cursuri-primavara-2018/

Pe 25 martie 2018, profesorii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti încep o nouă sesiune de cursuri deschise publicului larg. Indiferent de vârstă sau pregătire, programul UNATC Alternativ – Școala de Duminică oferă tuturor şansa de a studia specializări din domeniul teatru şi cinematografie într-un format de scurtă durată.

Un articol de Petre Ivan|16 martie 2018

Pentru al optulea an consecutiv, UNATC rămâne dedicat pasiunii pentru artă, oferind oricui șansa unei pregătiri intensive, într-un mediu academic de excelență.

Indiferent de vârstă sau pregătire, acum îți poți urma pasiunea într-un mediu academic, alături pe profesori ai UNATC „I.L.Caragiale”

UNATC Alternativ este centrat pe cursuri intensive, eficiente din punct de vedere al timpului și cu un conținut bogat de cunoaștere aplicată. Conceptul este dedicat omului modern care dorește să-și dezvolte noi abilități creative, fără a se dedice statutului de student permanent. Am conceput UNATC Alternativ din dorința de a răspunde acestei nevoi printr-un program eficient, dedicat tuturor.SCOALA DE DUMINICA

Cursurile sunt organizate în 10 ședințe a câte 2 ore desfășurate în 5 duminici (2 ședințe în fiecare duminică). Excepție fac următoarele cursuri: Dezvoltare personală prin tehnici de teatru și film (5 cursuri a câte 2 ore / 5 duminici); Fotografie și elemente de limbaj vizual (25 ore / 7 duminici) și Actorie de film Modul II. Programarea ședințelor va fi stabilită de către profesor împreună cu participanții.

Cursuri sesiunea primavară 2018:

1. Actorie – Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi Lect. univ. dr. Mihai Brătilă
2. Actorie pentru tineri (9 – 16 ani), workshop intensiv – Lect. univ. dr. Dana Rotaru
3. Regie de film și televiziune. Poetici cinematografice – Prof.univ.dr. Laurențiu Damian
4. Educația și expresia vorbirii. Tehnici de comunicare – Conf. univ. dr. Viorica Vatamanu
5. Scenografia și arta costumului – Conf. univ. dr. Adriana Raicu
6. Dans contemporan și expresivitate corporală – Lect. univ. dr. Lorette Enache
7. Prelucrarea fotografiei digitale – Conf. univ. dr. Marius Nedelcu
8. Fotografie și elemente de limbaj vizual – Lect. univ. dr. Dragoș Popescu
9. Dezvoltare personală prin tehnici de teatru și film – Prof. univ. dr. Adrian Titieni

La finalul cursurilor, fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat de UNATC.

Școala de Duminică este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de vîrstă, indiferent de pregătirea profesională, girat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ’’I.L.Caragiale’’. Școala de Duminică îşi propune să implementeze un model educaţional bazat pe câteva noţiuni de bază: accesul la cultură şi la noţiuni fundamentale din domeniile de referinţă teatru şi film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informaţiilor de specialitate şi formarea unui mod de a gândi teatral şi cinematografic.

*******************

Mai multe detalii despre structura fiecărui curs, taxe de participare, reduceri şi descrierea temelor, puteţi găsi pe www.scoaladeduminica.unatc.ro.

Înscrierile se fac până pe data de 25 martie 2018: On-line: trimiţând pe adresa de mail [email protected] o copie după cartea de identitate și formularul de înscriere completat (găsit pe site-ul UNATC, secțiunea Școala de Duminică). Vă rugăm să menționați cursul ales. Pentru copiii sub 14 ani, este necesară o copie după certificatul de naştere şi după cartea de identitate al unuia dintre părinți).

sau:

În persoană: la sediul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din strada Matei Voievod, nr, 75-77, sector 2, București, de marți până vineri, între orele 12:00 și 16:00, la Biroul Șc. de Duminică, etajul I.

Persoană de contact: Găurean Rodica, Tel.: 0733 400 937, 0722 515 100, Site oficial: www.scoaladeduminica.unatc.ro, E-mail: [email protected]

Foto: ȘCOALA DE DUMINICĂ – facebook

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.