Se dã startul Festivalului Internaṭional al Artelor Spectacolului Muzical ,, Viaṭa e frumoasã !’’
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-da-startul-festivalului-interna%e1%b9%adional-al-artelor-spectacolului-muzical-via%e1%b9%ada-e-frumoasa/

Începe cea de-a cincea ediṭie a festivalului Internaṭional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaṭa e frumoasã !’’ programatã pentru a se desfãşura în perioada 8-18 noiembrie. Primul eveniment al deschiderii constã în expoziṭia de litografii ,, Spectacol în alb şi negru’’, realizatã de cãtre ROXandSAN, începând cu ora 18 :00 în Foaierul Sãlii Studio.  Cu toate acestea, evenimentul […]

Un articol de Andrada Văsii|8 noiembrie 2012

Începe cea de-a cincea ediṭie a festivalului Internaṭional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaṭa e frumoasã !’’ programatã pentru a se desfãşura în perioada 8-18 noiembrie. Primul eveniment al deschiderii constã în expoziṭia de litografii ,, Spectacol în alb şi negru’’, realizatã de cãtre ROXandSAN, începând cu ora 18 :00 în Foaierul Sãlii Studio.  Cu toate acestea, evenimentul principal al serii constã în Gata Internaṭionalã de Musical şi Operetã, de la Teatrul Odeon ; aceasta va începe de la ora 19:00. Pentru a marca închiderea primei zile de festival, începând cu ora 23.00 la Radio România Cultural se va difuza un program de ragtime dedicat trupei Old Fish Jazzband, unul dintre invitaṭiii speciali ai Festivalului.

 

Tot astãzi, începând cu ora 14 :00, la Centrul Şcolar nr. 3 pentru copii hipoacuzici, va avea loc Atelierul Viaṭa e frumoasã !. Aceastã activitate este realizatã în parteneriat cu Asociaṭia Pro Educaṭie, Culturã şi Tehnologie.  In cadrul acestui atelier, copii vor avea ocazia sã înveṭe sã realizeze pãpuşi simple, bi-ba-bo, din textile, nasturi şi multe alte materiale. Astfel, creativitatea şi fantezia lor va fi stimulatã prin intermediul unor activitãṭi plãcute şi interesante.

03
/12
/14

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Editura Nemira prezintă joi, 4 decembrie, de la ora 11:00, lansarea cărții „Basmania” prin intermediul autorului cărţii, Valentin Nicolau şi a actorilor invitaţi Leo – Nora Băcanu și Mircea Corcoveanu, ce vor citi această minunată poveste.

03
/12
/14

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

03
/12
/14

Luni, 8 decembrie (ora 18.30), la Ateneul Român, are loc A Doua Conferință de Crăciun, ,,From Here to Eternity” (De aici spre eternitate), prezentată de Profesorul Joseph Silk, Membru al Royal Society.

03
/12
/14

Continuăm seria dedicată tinerilor artiști cu o extraordinară actriță de teatru și de film, scurt (ați văzut „Vaca finlandeză” a maestrului Gheorghe Preda?) și lungmetraj, voce de desene animate (mama lui Zumzărel de pe Disney Channel, cine credeați că e?), zână ursitoare la petreceri pentru copii, cu o bogată carieră în orașul București.

03
/12
/14

Târgul cadourilor de Crăciun de la Sala Dalles şi-a deschis porţile pentru cea de-a 20-a ediţie, cu brăduţi, globuri de sticlă pictate manual, ornamente din lemn cu modele de peste o sută de ani, ciocolată belgiană, delicatese siciliene, dar şi produse vestimentare şi cosmetice.

02
/12
/14

Pe 3 decembrie 2014 se împlinesc 23 de ani de la moartea lui Petre Ţuţea. Ziarul Metropolis vă prezintă 23 de citate ale filosofului şi eseistului, publicate în cartea „322 de vorbe memorabile ale lui Petre Ţuţea“, apărută la Editura Humanitas.

02
/12
/14

Unul dintre cei mai iubiţi actori români împlineşte astăzi 78 de ani. A jucat în zeci de filme şi în numeroase spectacole de teatru, a fost căsătorit cu marea actriţă Leopoldina Bălănuţă, a primit, în 2009, premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER şi, în 2013, Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc.

02
/12
/14

Da, există o sectă naumiană, al cărei nume ar putea fi scris fie NAUM, fie N(AUM).

02
/12
/14

"De ce alegerea lemnului ars ? Am fost atrasă de textura acestuia, iar folosirea lemnului și reducția la alb și negru au contribuit la esențializarea imaginilor, m-au ajutat să ies dintr-un soi de timiditate plastică, păguboasă pentru orice artist. Povestea poate fi una de mărturisire a sentimentului de alienare și de fragilitate, a omului care se simte în viață ca un jupuit printre mărăcini, fără pielea ca minim scut între sine și lume." - Milena Grigore