Se deschide AMFITEATRU TNB! Programul spectacolelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-deschide-amfiteatru-tnb-programul-spectacolelor/

Din 15 iunie, spectacolele revin la AMFITEATRU TNB, un loc unic în Bucureşti, aflat deasupra Teatrului Naţional.

Un articol de Petre Ivan|5 iunie 2020

În acest moment, Amfiteatrul este singura scenă din România construită în aer liber, aflată în incinta unui teatru, prevăzută cu dotări profesioniste moderne și care îndeplinește condițiile de siguranță a spectatorilor și artiștilor pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții de siguranță, conform normelor de prevenire a răspândirii Covid 19.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările de distanțare socială, din cele 300 de locuri ale Amfiteatrului, sunt oferite spre vânzare publicului doar 60.

Actorii Teatrului Național vor fi personajele principale ale Amfiteatrului în aer liber din această vară, însă din programul pe care vi l-am pregătit nu vor lipsi producțiile independente, concertele, proiecțiile de film și multe alte evenimente culturale.

Stagiunea de vară se va deschide în luna iunie cu spectacole din repertoriul TNB, biletele vor fi puse în vânzare începând de sâmbătă, 6 iunie, simultan, la casa de bilete a teatrului și prin platforma mystage.ro.

Pentru programul spectacolelor din luna iulie, biletele vor fi puse în vânzare sâmbătă, 12 iunie.

 

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:

  • Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

  • Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.
  • Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru.
  • Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane – de la intrarea în teatru, în sala Amfiteatru, la toalete și la ieșirea din sală.

Atenție! La Amfiteatru, vă rugăm să respectați distanța de 2 metri indicată prin locul repartizat fiecărui spectator.

Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru:
*Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
– dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentaţia se reprogramează, biletele rămânând valabile. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete, sau pentru schimbarea acestora pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
– dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.

 

PROGRAM 15-30 iunie 2020

 

Luni, 15 iunie & Marți, 16 iunie, ora 21:30

Frumos e în Septembrie la Veneția

De Teodor Mazilu

Regia: Mariana Cămărășan

Scenografia: Vladimir Turturică

Cu: OANA PELLEA și MIRCEA RUSU

 

Joi, 18 iunie & Vineri, 19 iunie, ora 21:30

ActOrchestra

Regia: Horia Suru

Cu: EMILIAN MÂRNEA, FLORIN CĂLBĂJOS, PETRE ANCUȚA

 

Sâmbătă, 20 iunie, ora 21:00

Vivien Leigh – ultima conferință de presă

De Marcy Lafferty

Regia: Liana Ceterchi

Cu LAMIA BELIGAN

 

Duminică, 21 iunie, ora 21:30

AfterHours

Text&regie: Radu Iacoban

Cu: ANGHEL DAMIAN și CĂTĂLIN BABLIUC

 

Miercuri, 24 iunie & Joi, 25 iunie, ora 21:00

Matilda și groparii

De Stela Giurgeanu

Regia: Mircea Rusu

Scenografia: Gabi Albu

Cu: AMALIA CIOLAN, CESONIA POSTELNICU, ERIKA BĂIEȘU, FULVIA FOLOSEA, LARI GIORGESCU

 

Vineri, 26 iunie, 21:00

A fost odată în România

Regia: Dragoș Huluba

Cu: ILEANA OLTEANU, VIOLETA HULUBA, EDUARD ADAM, DRAGOȘ HULUBA

 

Sâmbătă, 27 iunie, 21:30

20 de ani în Siberia

După Anița Nandriș-Cudla

Regia: Sorin Misirianțu

Cu: AMALIA CIOLAN

 

Duminică, 28 iunie, 21:00

Anonimul Venețian

După Giuseppe Berto

Regia: Ion Caramitru

Scenografia: Florilena Popescu Fărcășanu

Cu: ILINCA GOIA și IOAN ANDREI IONESCU.

Foto: Julien Javions

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.