Se lansează abonamentele noii stagiuni la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-lanseaza-abonamentele-noii-stagiuni-la-sala-radio/

Pe 27 august se pun în vânzare noile abonamente la Sala Radio (pentru perioada septembrie-decembrie 2015).

Un articol de Liliana Matei|27 august 2015

Publicul de muzică clasică rămâne “în formă” după Festivalul „Enescu”, datorită evenimentelor surprinzătoare şi atrăgătoare programate încă de la începutul noii stagiuni de concerte de la Sala Radio.

“Duelul Viorilor”, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din ultimii cinci ani, aduce pe scenă sâmbătă, 3 octombrie (19.00), o nouă confruntare muzicală între doi mari violonişti: Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume – Royal Concertgebouw Amsterdam – Gabriel Croitoru, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi celebrele lor viori de colecţie : Stradivarius şi Guarneri.
În paşi de tango va fi revenirea pe scena Sălii Radio a celebrei interprete Analia Selis. Solista vine cu o surpriză pentru publicul bucureştean: o seară de tango simfonic.

Miercuri, 7 octombrie (19.00), ea va fi acompaniată de Orchestra de Cameră Radio şi de pianistul argentinian Mariano Castro, sub bagheta dirijorului Radu Popa.

Tinerii solişti români care sunt deja aplaudaţi pe scenele internaţionale vor fi vedetele noii stagiuni 2015-2016 a Orchestrei Naţionale Radio. Vineri, 9 octombrie (19.00) va avea loc un prim eveniment special desfăşurat sub bagheta dirijorului francez Julien Salemkour. Solistul serii este violoncelistul de origine română Valentin Răduţiu, unul dintre tinerii artişti români premiaţi la numeroase competiţii.

Aşadar, pentru a fi siguri că nu pierdeţi cele mai importante evenimente muzicale ale toamnei, vă propunem, începând din data de 27 august 2015, abonamentele pentru perioada toamnă – iarnă 2015 a stagiunii de la Sala Radio.

Interpretarea violonistului Alexandru Tomescu a Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră de Mendelssohn, concertul cu Simfonia a VI-a – Patetica de Ceaikovski, dirijat de Peter Feranec, primul dirijor principal străin din istoria celebrului Teatru Bolşoi din Moscova, balada lui Ciprian Porumbescu cântată de violonista Clara Cernat în cadrul unui concert dedicat francofoniei sau tradiţionalele concerte de colinde sunt alte câteva seri muzicale la care vă invită Orchestrele şi Corurile Radio România.

De pe afişele Sălii Radio nu puteau lipsi nici evenimentele care şi-au creat deja o tradiţie: gala de operă „Cele trei dive” – ce precede sărbătorile de iarnă – şi recitalurile de la Bucureşti din cadrul turneelor naţionale „Duelul viorilor” şi „Vioara lui George Enescu”, ce vor prilejui reîntâlnirea spectatorilor cu pianistul Horia Mihail şi cu violoniştii Gabriel Croitoru şi Liviu Prunaru.

Concertele de jazz ale Big Band-ului Radio (dirijat de Ionel Tudor) sau cele de muzică folclorică cu Orchestra de Muzică Populară Radio (dirijată de Adrian Grigoraş) vor completa calendarul noii stagiuni.

Vă aşteptăm aşadar din 27 august la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64 pentru a vă asigura locurile cele mai bune! Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete la telefon: 021-303.14.28 sau 021-314.68.00.

Programul este :
de luni până vineri, între orele 9.00-18.00 ;
în zilele de concert/spectacol din timpul săptămânii : 09:00-20:00 ;
în zilele de concert/spectacol din weekend : 09:00-12:00 şi 15:00-20:00 (casa este închisă sâmbătă şi duminică în zilele fără concert).

Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu excepția concertelor Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Preţurile la abonamente (perioada septembrie-decembrie 2015):

– Abonamente de acces:
– categoria I – 475 lei
– categoria a II-a – 380 lei
– categoria a III-a – 285 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
– categoria I redus – 285 lei
– categoria a II-a redus – 228 lei

Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line doar prin reţeaua Eventim (www.eventim.ro).

Abonamentele de acces cu preţ întreg sunt disponibile şi pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești, Humanitas și la casa de bilete a Sălii Radio. Cele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

FOTO: Alexandru Dolea

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.