„Secretul fericirii”, de azi în cinematografele din toată țara
https://www.ziarulmetropolis.ro/secretul-fericirii-de-azi-in-cinematografele-din-toata-tara/

Lung-metrajul de debut regizoral al actorului Vlad Zamfirescu, „Secretul Fericirii”, va rula în cinematografele din ţară începând de astăzi, vineri, 19 octombrie 2018.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2018

Acțiunea filmului se desfășoară într-o seară, între prieteni, acasă la Tom (Vlad Zamfirescu), care îşi împinge soţia, Ana (Irina Velcescu), şi prietenul cel mai bun, David (Theo Marton), în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite.

Construcția, atent gradată, mizează pe umor, replici simple și adevăruri incomode. Deci provocatoare.

Peste 500 de spectatori au făcut cunoștință aseară cu o poveste universal valabilă, despre resorturile fericirii și ale reversului ei, la premiera de Gală a filmului „Secretul Fericirii”, de la Cinema Pro.

La elegantul eveniment a participat întreaga echipă a filmului, actorii Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Theo Marton, producătorul Cristina Dobrițoiu și scenaristul Alexandru Popa, care au fost aplaudați minute în șir, de către public, la finalul proiecției. Printre invitați s-au numărat Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Adrian Titieni, Giulia Nahmny,Marius Florea Vizante, Florin Zamfirescu, George Ivașcu, Florin Zamfirescu și mulți alții.

 

Spectatorii sunt așteptați în sala de cinema, pentru că așa cum explică regizorul Vlad Zamfirescu „am senzația că o să le placă. Că o să iasă din salăși-o să-și sune un prieten să-i spună <<mergi la Secretul fericirii. Da, e românesc! Mergi și vorbim după>>. Cu ceva ani în urmă, poate 20, poate mai mult, exista prejudecata că filmul românesc, cu foarte rare excepții, nu contează la nivel internațional. Că suntem la ani lumină de colegii noștri din Vest. Însă, în ultimii 10-15 ani, după Cannes, Berlin și toate celelalte, prejudecata asta s-a spulberat. Acum, în anii noștri, funcționează altă prejudecată: filmul românesc, cu rarisime excepții, nu prinde la public. Cred căși prejudecata asta e pe cale de dispariție. Putem să facem film bun, deștept, de public. Spectatorii pot decide dacă„Secretul fericirii” este o dovadăîn sensul ăsta.”

Echipa Secretul Fericirii

George Ivascu si Vlad Zamfirescu

Lia Bugnar si Vlad Zamfirescu

Vlad și Florin Zamfirescu

Filmul este o producție independentă Movie Production Entertainment șieste clasificat cu N-15 (Nerecomandat sub 15 ani). Mai multe detalii despre „Secretul Fericirii” se găsesc și pe Pagina de Facebook.

Foto: Premiera de Gală„Secretul fericirii” – Corneliu Reu

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.

27
/11
/14

Realizatoarea Marina Constantinescu promite pentru vineri, 28 noiembrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Cu Nae Caranfil.

25
/11
/14

În mai puțin de două luni de la premiera mondială a scurtmetrajului “Artă” în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, regizorul român a fost distins cu patru premii. Din distribuția filmului fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus și tânăra Iulia Crișan.

25
/11
/14

Sute de suvenire din "epoca de aur" de la Hollywood, inclusiv 30 de obiecte din recuzita filmului "Casablanca" au fost scoase la vânzare la o licitaţie organizată luni seară, la New York, de casa Bonhams. Printre acestea pianul din filmul "Casablanca" sau costumul de leu purtat de actorul Bert Lahr în filmul "Vrăjitorul din Oz" (1939), realizat dintr-o blană naturală de leu.

25
/11
/14

Regizorul neozeelandez Peter Jackson (53 de ani) va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 8 decembrie. Va fi cea de-a 2.538-a distincţie de acest tip acordată unei personalităţi a cinematografiei mondiale.

25
/11
/14

CRONICĂ DE FILM „Pașaport de Germania”, realizat de Răzvan Georgescu, este un documentar eficient - informații satisfăcătoare, narațiune limpede, limbaj vizual lipsit de artificii inutile -, care completează reflecția asupra trecutului comunist, dintr-o perspectivă mai puțin uzată.

24
/11
/14

Regizorul Ioan Cărmăzan a mărturisit că filmează un lungmetraj poliţist, după un scenariu original scris de Titi Popescu, în care Mihai Mălaimare deţine rolul principal, pelicula urmând să se intituleze "Noi ştim că voi ştiţi că noi ştim".

24
/11
/14

InterComFilm, distribuitorul filmului Paddington în România, alături de Grand Cinema & More sprijină accesul la educație al copiilor din medii defavorizate. Astfel, 5 lei din prețul fiecărui bilet la Paddington, cumpărat pe 6 decembrie, va fi donat în acest scop către Organizația Salvați Copiii.

21
/11
/14

Vineri, 28 noiembrie, va avea loc premiera națională a omnibusului Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, proiect ce reunește patru scurtmetraje românești independente, produse în 2014: O lume nouă (regia Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia Radu Jude), Kowalski (regia Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină).

21
/11
/14

Cineastul britanic Paul Greengrass, regizorul filmelor din franciza "Ultimatumul lui Bourne", va regiza o adaptare cinematografică a romanului "1984", de George Orwell, informează bbc.com.

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.