Şedinţa CNA suspendată din lipsă de cvorum
https://www.ziarulmetropolis.ro/sedinta-cna-suspendata-din-lipsa-de-cvorum/

Şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului a fost suspendată, joi după-amiază, din lipsă de cvorum, după ce Valentin Jucan, unul din membrii CNA, a părăsit sala, declarându-se nemulţumit de dezbateri. Anterior suspendării şedinţei, CNA a decis, la propunerea lui Jucan, să solicite mai multor posturi de televiziune şi radio ca până marţea viitoare să facă dovada […]

Un articol de Andrada Văsii|17 ianuarie 2013

Şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului a fost suspendată, joi după-amiază, din lipsă de cvorum, după ce Valentin Jucan, unul din membrii CNA, a părăsit sala, declarându-se nemulţumit de dezbateri.

Anterior suspendării şedinţei, CNA a decis, la propunerea lui Jucan, să solicite mai multor posturi de televiziune şi radio ca până marţea viitoare să facă dovada plăţii amenzilor acordate de Consiliu.

Propunerea, care a fost susţinută de preşedintele CNA, Laura Georgescu (care urmează să fie validată de Parlament), a stârnit protestul lui Christian Mititelu, care a caracterizat ideea lui Jucan drept „o şicană” faţă de posturi, dintre care unele se află în insolvenţă, apreciind că această prevedere din Legea audiovizualului este una care are „un caracter de absurditate”. „Şi atunci trebuie să păşim cu prudenţă”, a atenţionat Mititelu.


Posturile ale căror amenzi se situează între 5.000 şi 100.000 de lei sunt: B1 TV, Money Channel, OTV, Prima TV, Realitatea TV, România TV, TVR, Kiss FM, TV Prahova, RTT, TV Târgovişte, Tele M Piatra Neamţ, Realitatea Tg. Mureş, Unu TV Piatra Neamţ, TV Galaţi, E Maramureş, Teleloviştea şi Tele 2 Severin.

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în situaţia în care titularul nu depune la Consiliu, în termen de şase luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia.

Sursa: Agerpres

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.