Serile Incantesimo – muzică clasică și tango, la Clubul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/serile-incantesimo-muzica-clasica-si-tango-la-clubul-taranului/

Joi, 2 octombrie, de la ora 20.00, în Clubul Țăranului (Șoseaua Kissellef nr. 3), va avea loc un concert clasic şi, în încheiere, un miniprogram de coveruri, muzică din filme. Alexandra Popescu va cânta la pian şi Elida Tîrţopan la flaut.

Un articol de Liliana Matei|30 septembrie 2014

Alexandra Popescu a urmat studiile Liceului de muzică „Dinu Lipatti”, continuându-le la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesorului Vlad Dimulescu. În acest an a absolvit cursurile de Master în aceași instituție. A obținut numeroase premii la concursuri precum: Concursul “Victor Giuleanu”, București; Concursul “George Gergescu”, Tulcea; Concursul Internațional “ Pro Piano”, București, Concursul Național de Interpretare Muzicală “W. A. Mozart”. A susținut o serie de recitaluri atât în țară, cât și în străinătate: Germania, Irlanda, Italia. Alexandra Popescu este membră a fundației “Remember Enescu”.

Elida Tîrțopan a fost implicată în numeroase proiecte artistice și a susținut concerte cu orchestra Liceului ,,‚,Dinu Lipatti’ la Radiodifuziunea Română, cu Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Ploiești, cât și numeroase recitaluri solo și camerale în București, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Constanța și peste hotare (Germania, Cehia).
Din programul serii: Georg Philipp Telemann, Claude Debussy, Luigi Boccherini, Johann Sebastian Bach.

În incheiere – miniconcert tango și muzică din filme: Astor Piazzolla – Libertango și Oblivion;
piese din repertoriul lui Elvis Presley, Dean Martin, Frank Sinatra.

Concertele Incantesimo serile clasice, din prima joi a fiecărei luni, în Clubul Țăranului din București, poartă publicul într-un periplu muzical de excepție, într-o abordare nonconformistă și aduc pe scenă artiști extrem de talentați, atât la început de carieră, cât și consacrați ai genului.
Definitorie este irepetabilitatea, dată fiind varietatea instrumentelor și formulelor. De la harfă și flaut, la chitara clasică și brass.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).