Sibiul magnific. Un video prezintă poarta de intrare în Paradis
https://www.ziarulmetropolis.ro/sibiul-magnific-un-video-prezinta-poarta-de-intrare-in-paradis/

Sibiul, cea mai aclamată destinaţie turistică românească în presa internaţională din ultimii ani, menţionat în prestigioasa publicaţie Huffington Post, este subiectul celui mai nou film şi al unei inedite colecţii de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România şi din Europa.

Un articol de Petre Ivan|27 iunie 2014

Filmul „Județul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei“ explorează principalele obiective și atracții turistice, tradiții locale și repere culturale care au individualizat și plasat orașul și județul Sibiu în topul celor mai fermecătoare destinații europene. Sibiul este un loc prietenos global cu o istorie medievală impresionantă și cu o deschidere extraordinară pentru diversitate, vizitat anual de zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Albumul de fotografii Județul celor cinci Țări conține 105 imagini care redau habitatul județului Sibiu în toată splendoarea sa. Albumul nu conține text, este un dialog pur și fermecător între public și imagini aeriene care deslușesc cadre splendide și diverse.

Lansarea oficială a celor două creații a avut loc joi, 26 iunie 2014, la Sala Thalia din Sibiu, în prezența autorilor.
”România este o țară tristă, plină de umor și de o frumusețe și complexitate aparte. Îmi place să trăiesc în Sibiu, în această regiune a țării, până la urmă, îmi place să trăiesc în România. Asta m-a motivat să fac și filmul de promovare al Sibiului, în 2007, pe când orașul purta titlul onorant de Capitală Culturală Europeană.

Mă bucur că am avut din nou ocazia să arăt felul în care văd eu regiunea Sibiului, concentrându-mă pe frumusețea și diversitatea ei. Semnele arată că este foarte mare nevoie de astfel de produse de prezentare, nu numai pentru a redescoperi ceea ce avem noi în jurul nostru, dar și pentru a facilita comunicarea cu cei care vor cunoască Sibiul”, a declarat Dumitru Budrală.

Filmul este tradus în nouă limbi (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, maghiară, rusă, chineză și japoneză) și poate fi achiziționat de la casieria Muzeului Astra din Piața Mică, nr.11, la prețul de 15 RON.

Albumul foto poate fi cumpărat din același loc, la prețul de 37 RON, sau din librăriile Humanitas și Habitus din Sibiu.

Foto: Podul Mincinoşilor – www.sibiul.ro / Ovidiu Şopa

Citiţi şi:
16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.