Silvia Marcovici concertează alături de pianistul Evgeny Kissin
https://www.ziarulmetropolis.ro/silvia-marcovici-concerteaza-alaturi-de-pianistul-evgeny-kissin/

Violonista Silvia Marcovici va urca astăzi, de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român alături de legendarul pianist Evgney Kissin şi de violoncelistul rus Alexander Kniazev.

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Violonista Silvia Marcovici va urca astăzi, de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român alături de legendarul pianist Evgney Kissin și de violoncelistul rus Alexander Kniazev.

Trio-ul va interpreta lucrări de Franz Schubert într-un recital excepțional, care urmează direcția Festivalului Internațional „George Enescu” de a aduce împreună pe aceeași scenă mari nume ale muzicii internaționale și nume importante ale muzicii clasice românești.

Despre colaborarea cu Silvia Marcovici și cu Alexander Kniazev, pianistul Evgeny Kissin, considerat „un geniu” de către dirijorul Herbert von Karajan, mărturisea într-un interviu acordat de curând presei din România: „Felul în care cei doi simt şi interpretează muzica e foarte aproape de sufletul meu, de aici această alegere. Ne simţim bine când cântăm împreună fiindcă percepem muzica într-un fel similar. Ador să interpretez alături de ei!”.

Un parcurs de excepţie pentru Silvia Marcovici

Silvia Marcovici s-a născut în România, la Bacău. A studiat vioara la Bacău și la București cu Harry Coffler şi cu Ștefan Gheorghiu. A cântat pentru prima oară în public la vârsta de 13 ani. În 1969 a fost laureata concursului Marguerite Long /Jean Thibaud, iar un an mai târziu a câștigat premiul întâi la Concursul „George Enescu” din București.

Silvia Marcovici debutat la numai 16 ani, alături de Residentie Orkest din Haga sub bagheta compozitorului Bruno Maderna. A interpretat, ca solistă,  inclusiv alături de celebra Orchestră Simfonică din Londra. La invitația dirijorului Claudio Abbado a evoluat, de asemenea,  pe scena Teatrului La Scala din Milano.

Citiți și: SIMFONIA FANTASTICĂ sub bagheta dirijorul israelian Noam Zur!

În anul 1972, a fost invitată de Leopold Stokowski să interpreteze la Royal Festival Hall, concertul fiind  înregistrat de prestigioasa casă de discuri Decca.

În anul 1976, în plin regim comunist, Silvia Marcovici a emigrat în Israel. La începutul anilor ’80, Silvia Marcovici s-a stabilit în Germania.

Silvia Marcovici

Silvia Marcovici va urca de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român.

De-a lungul timpului, Silvia Marcovici a interpretat alături de unele dintre cele mai cunoscute orchestre din lume: Royal Philarmonic Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, New York Philarmonic, colaborând, de asemenea, cu dirijori faimoși precum Zubin Mehta, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Mstislav Rostropovici.

Silvia Marcovici concertează periodic în America de Nord și America de Sud, Europa, Japonia, Israel. Cântă pe o vioară Albani, fabricată în jurul anului 1800.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!  

Informații suplimentare:

Festivalul „George Enescu” se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013 în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul „George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Foto credit: Sergiu Ickovits, (foto sus) Silvia Marcovici

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

15
/07
/17

Una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate vreodată în umbra Mariei Tănase, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, „Pân’la rai” va fi prezentat, în ediţie excepţională, la Grădina Green Hours din Bucureşti, marți, 18 iulie, de la ora 19.30.

11
/07
/17

Tarja, soprana și pianista finlandeză care a obținut faima internațională ca solistă a trupei Nightwish isi va prezenta noul album, în premieră în Transilvania, la cea de-a 12-a ediție a festivalului ARTmania.

04
/07
/17

Tango la cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor două concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

23
/06
/17

Artiștii care doresc o carieră internațională, contracte care să le permită bugete de dezvoltare sau concerte la Eurosonic, Reeperbahn, Tallin Music Week, Where’s The Music, MENT, Novarock, Hurricane, Lollapalooza și alte mari festivaluri ale lumii au șansa unică să-i întâlnească la Sibiu pe cei mai importanți decidenți din industria muzicală europeană, reuniți în perioada 27-29 iulie pentru prima ediție East European Music Conference.

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.