Silvia Marcovici concertează alături de pianistul Evgeny Kissin
https://www.ziarulmetropolis.ro/silvia-marcovici-concerteaza-alaturi-de-pianistul-evgeny-kissin/

Violonista Silvia Marcovici va urca astăzi, de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român alături de legendarul pianist Evgney Kissin şi de violoncelistul rus Alexander Kniazev.

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Violonista Silvia Marcovici va urca astăzi, de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român alături de legendarul pianist Evgney Kissin și de violoncelistul rus Alexander Kniazev.

Trio-ul va interpreta lucrări de Franz Schubert într-un recital excepțional, care urmează direcția Festivalului Internațional „George Enescu” de a aduce împreună pe aceeași scenă mari nume ale muzicii internaționale și nume importante ale muzicii clasice românești.

Despre colaborarea cu Silvia Marcovici și cu Alexander Kniazev, pianistul Evgeny Kissin, considerat „un geniu” de către dirijorul Herbert von Karajan, mărturisea într-un interviu acordat de curând presei din România: „Felul în care cei doi simt şi interpretează muzica e foarte aproape de sufletul meu, de aici această alegere. Ne simţim bine când cântăm împreună fiindcă percepem muzica într-un fel similar. Ador să interpretez alături de ei!”.

Un parcurs de excepţie pentru Silvia Marcovici

Silvia Marcovici s-a născut în România, la Bacău. A studiat vioara la Bacău și la București cu Harry Coffler şi cu Ștefan Gheorghiu. A cântat pentru prima oară în public la vârsta de 13 ani. În 1969 a fost laureata concursului Marguerite Long /Jean Thibaud, iar un an mai târziu a câștigat premiul întâi la Concursul „George Enescu” din București.

Silvia Marcovici debutat la numai 16 ani, alături de Residentie Orkest din Haga sub bagheta compozitorului Bruno Maderna. A interpretat, ca solistă,  inclusiv alături de celebra Orchestră Simfonică din Londra. La invitația dirijorului Claudio Abbado a evoluat, de asemenea,  pe scena Teatrului La Scala din Milano.

Citiți și: SIMFONIA FANTASTICĂ sub bagheta dirijorul israelian Noam Zur!

În anul 1972, a fost invitată de Leopold Stokowski să interpreteze la Royal Festival Hall, concertul fiind  înregistrat de prestigioasa casă de discuri Decca.

În anul 1976, în plin regim comunist, Silvia Marcovici a emigrat în Israel. La începutul anilor ’80, Silvia Marcovici s-a stabilit în Germania.

Silvia Marcovici

Silvia Marcovici va urca de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român.

De-a lungul timpului, Silvia Marcovici a interpretat alături de unele dintre cele mai cunoscute orchestre din lume: Royal Philarmonic Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, New York Philarmonic, colaborând, de asemenea, cu dirijori faimoși precum Zubin Mehta, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Mstislav Rostropovici.

Silvia Marcovici concertează periodic în America de Nord și America de Sud, Europa, Japonia, Israel. Cântă pe o vioară Albani, fabricată în jurul anului 1800.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!  

Informații suplimentare:

Festivalul „George Enescu” se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013 în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul „George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Foto credit: Sergiu Ickovits, (foto sus) Silvia Marcovici

09
/05
/19

Astăzi și mâine (9 și 10 mai 2019), de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program  uvertura operei Nabucco de Giuseppe Verdi, Concertul nr. 3, în do major, pentru pian şi orchestră, op. 26, de Serghei Prokofiev și Simfonia nr. 2, în do major, op. 61 de Robert Schumann. Solistă în concertul lui Serghei Prokofiev va fi pianista Eva Yulin Shen, singura artistă care a primit şapte ani consecutiv distincţia „The Cultural Youth Ambassador Music Talent Awards“ acordată de guvernul taiwanez.

08
/05
/19

Șapte orașe și cinci țări – Germania, Franța, Italia, Canada și Moldova – vor găzdui în acest an reprezentații asociate Festivalului Internațional „George Enescu”, onorând astfel extraordinara moștenire muzicală a marelui compozitor român. Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” va avea loc în perioada 31 august - 22 septembrie. 

07
/05
/19

Opera Națională București prezintă joi, 9 mai, începând cu ora 18:30 Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, iar conceptul regizoral poartă semnătura lui Alex Nagy. Pe scenă vor evolua soliștii Oana Andra, Simonida Luțescu, Stanca Maria Manoleanu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Crina Zancu, Lucian Corchiș, Paul Lungu, Daniel Pop, Filip Panait, cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București. 

06
/05
/19

Teatrul Odeon a lansat în stagiunea 2001-2002 programul „Dans la Odeon”, program ce și-a propus să aducă în atenția publicului arta dansului profesionist din România și din străinătate, sub forma unor Gale Extraordinare. Ediția din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.

25
/04
/19

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

25
/04
/19

Tinerii muzicieni selectați în programul SoNoRo Interferențe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.