Siria. Cronica in fotografii a unui razboi
https://www.ziarulmetropolis.ro/siria-cronica-in-fotografii-a-unui-razboi/

Sputnik şi Compania de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK) aduc la Bucureşti Fotocronici din Siria. „Siria. Cronica în fotografii a unui război” este alcătuită din patruzeci şi nouă de lucrări ale fotografilor corespondenţi la faţa locului ai Agenţiei Internaţionale de Presă şi Radio Sputnik şi ale operatorilor Companiei de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK).

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2017

Expozitia se va deschide pe 19 aprilie, de la ora 18.00 la Centrul Rus de știință și Cultură din București, pe bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50.

Demersul este susținut de reprezentanța agenției Rossotrudnicestvo în România și va vorbi despre conflictul militar din Siria, văzut din perspectiva vieților și sufletelor distruse de război; se va vedea, de asemenea, cum arată o zi de lucru pe baza aeriană Hmeimim și ce presupune munca Forțelor Aerospațiale Ruse în lupta împotriva terorismului.

O parte a fotografiilor va fi expusă în aer liber, în jurul clădirii Centrului. Expoziția va avea loc până la 9 mai, intrarea este liberă.

Expoziția cuprinde lucrări ale jurnaliștilor premiați ai agenției Sputnik, respectiv Valeriy Melnikov, Iliya Pitalev, Mikhail Alaeddin, Mikhail SiriaVoskresenskiy, dar și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK), Viktor Pirihodko și Alexander Pușin. Fotografiile au fost făcute în plină desfășurare a conflictului militar din Siria, în 2015 și 2016.

Amintiri legate de delegațiile în Siria ale fotografului de la fața locului, corespondent al Agenției Internaționale de Presă și Radio ‘Sputnik’ Valeriy Melnikov: ‘La începutul anului 2012, după o serie de acțiuni antiguvernamentale, în Siria a început războiul civil. țara s-a împărțit în două tabere. Dezastrul impetuos și haosul războiului au luat locul păcii și liniștii. Viitorul Siriei și cetățenilor ei s-au pierdut în fumul dens provocat de exploziile proiectilelor’.

Proiectul Sputnik ‘Moldova-România’ a început în februarie 2016. Acesta este un proiect cu scop analitic, care se desfășoară în limba română și este dedicat cititorilor care sunt interesați de relațiile cu România și de colaborarea dintre cele două țări, România și Moldova.

Scopul proiectului este acela de a prezenta un punctul de vedere alternativ cu privire la dezvoltarea celor două state.

Foto: Siria. Cronica in fotografii a unui razboi – facebook

20
/08
/14

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.

13
/08
/14

"Minuni/ Le meraviglie", filmul recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, a deschis, marţi seară, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Bucureşti.