Slow dance – acțiune performativă cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului Contemporan, la Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/slow-dance-actiune-performativa-cu-ocazia-zilei-internationale-a-dansului-contemporan-la-brasov/

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului Contemporan, un grup de oameni pasionaţi de dans din cadrul comunităţii I Dance You vor marca acest eveniment printr-o acţiune performativă de slow dance care va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, între orele 15:00 – 16:00, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2023

Slow dance este o invitație la încetinire a ritmului cotidian într-o lume în care totul se petrece din ce în ce mai repede și în care prețuim prea mult viteza acțiunilor în detrimentul calității acestora.
Colectivul I Dance You va prelua o acțiune aparent banală, și anume mersul, și își va lua timp să se cufunde în aceasta, observând complexitatea acestui act. Timp de o oră, participanții, vor merge lent, foarte lent, respirând, observând schimbul de greutate de pe un picior pe altul, contactul tălpii cu solul, gîndurile și senzațiile care apar.

Această acțiune performativă va avea loc în centrul orașului și va fi ca un dans lent, un moment de respiro și un manifest pentru redescoperirea frumuseții lucrurilor simple. Privitorii care doresc să se alăture acestei acțiuni sunt bineveniți. Cum ar fi să încetinim ritmul timp de o oră?

I Dance You este un proiect de dans contemporan și dans terapeutic inițiat în anul 2016 de artista independentă Anamaria Guguian. I Dance You promovează dansul ca pe o practică terapeutică dar și ca pe o formă de artă menită să exprime, să problematizeze și să fascineze. Proiectul propune ateliere de dans pentru adulți și copii, performance-uri, intervenții în spațiul public sau evenimente de comunitate.

Acest proiect a coagulat un nucleu de oameni pasionați de dans care se întâlnesc în cadrul atelierelor experimentale de mișcare. Împreună crează spectacole și acțiuni performative cu scopul de a promova dansul ca o formă artistică și profund umană de expresie.

Foto: Orsolya Balint, Răzvan Precup

09
/12
/24

Alexandru Tomescu va interpreta vineri, 13 decembrie 2024 (19.00), la Sala Radio, celebrul Concert în re major pentru vioară și orchestră semnat de Beethoven, unicul concert pentru vioară creat de „titanul de la Bonn”.

09
/12
/24

Institutul Cultural Român de la Viena marchează în perioada 11 decembrie 2024-14 ianuarie 2025 împlinirea a 35 de ani de la Revoluția Română din 1989.

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.