Soprana Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a la Opera Regală din Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-angela-gheorghiu-a-cantat-pentru-regina-elizabeth-a-ii-a-la-opera-regala-din-londra/

Soprana română Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a, marţi, la Opera Regală din Londra, la gala umanitară creată de directorul celebrei instituţii de spectacole, a declarat biroul de presă al artistei. Gala a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Fundaţia Operei Regale din Londra, creată de Kasper Holten, director al Royal […]

Un articol de |31 octombrie 2012

Soprana română Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a, marţi, la Opera Regală din Londra, la gala umanitară creată de directorul celebrei instituţii de spectacole, a declarat biroul de presă al artistei.

Gala a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Fundaţia Operei Regale din Londra, creată de Kasper Holten, director al Royal Opera House Covent Garden, şi de Kevin O’Hare, director al Companiei Regale de Balet din Marea Britanie. La eveniment a participat şi regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

 
Invitata de onoare a galei a fost soprana română Angela Gheorghiu.

La eveniment a participat şi Alina Cojocaru, prim-balerină a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un „superstar” al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Recent, Angela Gheorghiu a fost decorată de Regele Mihai I al României cu Medalia „Nihil Sine Deo”, „pentru că reprezintă un simbol al valorilor culturale perene ale operei mondiale, al devenirii prin educaţie şi cultură şi al României peste hotare”, „pentru cariera sa bogată, pentru talentul său exemplar şi pentru măreţia reprezentaţiilor sale scenice”, „pentru bogăţia rolurilor interpretate”, dar şi „pentru că prin activitatea sa publică promovează profesionalismul şi demnitatea omului de cultură”. Totodată, soprana a primit medalia „Nihil Sine Deo” pentru susţinerea publică a Familiei Regale a României şi „pentru întărirea legăturii dintre România şi familiile regale ale lumii, prin reprezentaţiile sale internaţionale”.

 

Sursa: Mediafax

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.

31
/10
/14

Cartea de teatru, fie ea tiparită sau online, are un rol esențial în fenomenul teatral actual și viitor. De aceea, a doua ediție a Festivalului Național de Teatru Independent propune o serie de evenimente de carte, sub titulatura „Citesc Teatru!”.

31
/10
/14

În perioada 4 – 6 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, va avea loc a doua ediție a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor avea loc 7 concerte, printre care cel al celebrului grup de artiști scoțieni Hidden Orchestra, a căror muzică este difuzată de radiourile din întreaga lume.

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.