Soprana Angela Gheorghiu, în recital LIVE la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-angela-gheorghiu-in-recital-live-la-bucuresti/

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanţi artişti din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentaţie va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susţine un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

Un articol de Petre Ivan|24 iunie 2020

Superstarul Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată cântăreață de operă a timpului nostru (New York Sun), s-a născut în Adjud, România. Încă din copilărie, destinul ei a fost muzica. A urmat Liceul de Artă “George Enescu” din București și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. A studiat cu remarcabila profesoară Mia Barbu. Vocea unică și uimitoarea prezență scenică au transformat-o curând într-un superstar al operei internaționale.

Angela Gheorghiu și-a facut debutul internațional în 1992 la Royal Opera House în La Bohème. În același an a debutat la Metropolitan Opera New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House a cântat pentru prima dată rolul Violettei din  La Traviata în 1994, legendara producție pentru a cărei transmitere în direct BBC și-a întrerupt programul obișnuit pentru prima și ultima dată în istoria operei și în istoria televiziunii. La una din repetiții dirijorul, Sir George Solti, a spus: “Mi-au dat lacrimile. A trebuit să ies. Fata este minunată. Poate să facă orice”. Ziarele au scris că “S-a născut o stea”. De la debutul ei la Royal Opera House, a apărut pe cele mai importante săli de operă și de concerte din întreaga lume, repertoriul ei incluzând roluri precum Mimì în La bohème, Violetta în La traviata, Juliette (Roméo et Juliette), Nedda (Pagliacci), Adina (L’elisir d’amore), Amelia în Simon Boccanegra, Charlotte în Werther, Tosca, Magda în La rondine, Marguerite în Faust și Adriana Lecouvreur.

A înregistrat considerabil cu EMI/Warner Classics și cu Decca și a fost onorată cu numeroase premii, printre care La Médaille Vermeille de la Ville de Paris, Ordinul Artelor și Literelor în grad de Ofițer și în grad de Cavaler din partea Guvernului francez, decorația “Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, Premiul Cultural European pentru Muzică și premiul Victoire d’Honneur.

În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu numai o cântăreață/ actriță cu o tehnică vocală excepțională și o inteligență dramatică și muzicală profundă, dar și un comunicator magnetic care pătrunde în inimile și mințile unui spectru panoramic de audiențe. A adus cele mai înalte valori ale artei operatice unei mari comunități mondiale, la o scară neobișnuit de largă.

Recitalul susținut de Angela Gheorghiu la Qreator ca ultim eveniment al seriei Qreator – Home Together Edition este  primul spectacol susținut de Angela Gheorghiu de când a început pandemia, în lunile trecute fiindu-i anulate zeci de spectacole din cauza închiderii teatrelor de operă și a sălilor de concerte din întreaga lume.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.