Soprana Leontina Văduva lansează  albumul Verdi-Wagner: Corespondențe
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-leontina-vaduva-lanseaza-albumul-verdi-wagner-corespondente/

Luni, 22 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc lansarea albumului recitalului Verdi-Wagner: Corespondenţe, în prezenţa cunoscutei soprane Leontina VĂDUVA

Un articol de Liliana Matei|18 decembrie 2014

La evenimentul organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Libraria Humanitas de la Cișmigiu, în parteneriat cu Radio România și sub patronajul Ambasadei Italiei la București, vor lua cuvântul producătorul muzical Oana Drăgulinescu, jurnalistul şi realizatorul TV Marius Constantinescu şi președintele Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, Mihai Stan.

Anul muzical 2013 a stat sub emblema plină de forţă a doi dintre compozitorii care au redefinit genul liric: Richard Wagner şi Giuseppe Verdi: doi poli, la Nord şi la Sud de Alpi, doi compozitori vizionari, două sensiblităţi care au trasat decisiv parcursul teatrului muzical în veacul al XIX-lea. Fără excepţie, toate instituţiile muzicale ale lumii au ales să marcheze bicentenarul naşterii celor doi giganţi ai componisticii europene prin evenimente speciale. A făcut-o și Filarmonica „George Enescu”, printr-o formulă de recital cu totul inedită.

În 2013, Asociaţia pentru Muzică, Artă și Cultură a invitat publicul să-i cunoască pe Wagner şi pe Verdi, dar, în egală măsură, pe Richard şi Giuseppe, prin ochii, rândurile şi filtrul spiritual al celor care le-au fost aproape ani mulţi: Cosima Wagner şi Giuseppina Strepponi. Fragmente de corespondenţă, inedite pentru publicul bucureştean, dar şi lied-uri, canzone din creaţia camerală şi arii din opere – iată coloanele care au susţinut o serată guvernată de eleganţă şi excelenţă artistică.

Muzica şi proza s-au întâlnit precum cele două protagoniste care le sunt ambasadori, două prezenţe emblematice pentru artele pe care le servesc: soprana Leontina VĂDUVA şi actriţa Medeea MARINESCU. Li s-a adaugat pianistul Masakatsu NAKANO şi prezentatorul Marius CONSTANTINESCU. Împreună au schiţa portrete din câteva linii, suflete din note pe portativ şi rânduri pe hârtie, în oglinzi ce au confundat voit compozitorii şi oamenii.

La un an distanță, cu ocazia sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură lansează pe piață albumul recitalului omagial Verdi-Wagner: Corespondenţe, într-o coda firească şi aşteptată a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale lui 2013, desfășurat sub prestigioasa cupolă a Ateneului Român.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.