Soprana Li Keng este „Madama Butterfly”, la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-li-keng-este-madama-butterfly-la-opera-nationala-bucuresti/

Ultima reprezentaţie a operei Madama Butterfly de Giacomo Puccini, din stagiunea actuală a Operei Naţionale Bucureşti, îi are ca invitaţi speciali pe soprana taiwaneză Li Keng, absolventă a prestigioasei Academii Santa Cecilia (Italia) şi pe tenorul Călin Brătescu.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2014

Li Keng şi Călin Brătescu vor interpreta rolurile principale ale operei „Madama Butterfly”, joi, 29 mai, de la ora 19.00. Sub bagheta dirijorului Adrian Morar, în spectacol vor debuta şi doi artişti ai teatrului, Andrei Lazăr în Goro şi Iustinian Zetea în Bonzo.

Soprana Li Keng

Soprana Li Keng

Născută la Kaohsiung, în Taiwan, Li Keng a început studiul muzicii luând lecţii de pian şi de flaut, apoi a studiat arta cântului la Liceul Naţional Fengshin din Taiwan.

În anul 2004 a intrat la Universitatea Naţională din acelaşi oraş, la Facultatea de Muzică, de unde a absolvit sub îndrumarea profesoarei Jenny – Ren.

În anul 2008, Li Keng a obţinut Premiul al II-lea la cea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Canto din China, iar în anul 2012 ea a fost finalistă la cea de-a cincea ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Francesco Paolo Tosti” din Italia şi a primit Premiul I la Premiile Naţionale de Artă din Lecce.

Madama Butterfly – INFO

29 mai, ora 19.00

Operă în trei acte de Giacomo Puccini

Libretul: Luigi Illica și Giuseppe Giacosa

Dirijor: Adrian Morar

Regia: Jean Rânzescu

Decoruri: Theodor Kiriakoff Suruceanu

Costume: Elena Feodorov

Maestru de cor: Stelian Olariu

Nu sunt făcut pentru acțiuni eroice. Iubesc ființele care au o inimă ca și a noastră, care sunt făcute din speranțe și iluzii, care au tresăriri de bucurie și orele lor de melancolie, care plâng fără să urle și suferă cu o amărăciune interiorizată. (Giacomo Puccini)

Foto cu Li Keng şi Madama Butterfly – ONB

25
/10
/17

Opera Națională București are onoarea de a vă invita duminică, 29 octombrie 2017, ora 18:30 la o seară aniversară dedicată artistei emerite Ileana Iliescu, pentru îndelungata și prodigioasa sa carieră artistică, recunoscută pe plan național și internațional. Cu această ocazie va avea loc spectacolul-eveniment ,,Un minut de dans sau Uf!!! și TragiComedy” marca Gigi Căciuleanu.

21
/10
/17

În perioada 20-28 octombrie are loc a patra editie a HomeFest. Nouă zile în care bucureştenii se pot bucura de spectacole neconvenţionale de teatru sau dans, de lecturi, concerte şi performance-uri.

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).