Soprana Li Keng este „Madama Butterfly”, la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-li-keng-este-madama-butterfly-la-opera-nationala-bucuresti/

Ultima reprezentaţie a operei Madama Butterfly de Giacomo Puccini, din stagiunea actuală a Operei Naţionale Bucureşti, îi are ca invitaţi speciali pe soprana taiwaneză Li Keng, absolventă a prestigioasei Academii Santa Cecilia (Italia) şi pe tenorul Călin Brătescu.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2014

Li Keng şi Călin Brătescu vor interpreta rolurile principale ale operei „Madama Butterfly”, joi, 29 mai, de la ora 19.00. Sub bagheta dirijorului Adrian Morar, în spectacol vor debuta şi doi artişti ai teatrului, Andrei Lazăr în Goro şi Iustinian Zetea în Bonzo.

Soprana Li Keng

Soprana Li Keng

Născută la Kaohsiung, în Taiwan, Li Keng a început studiul muzicii luând lecţii de pian şi de flaut, apoi a studiat arta cântului la Liceul Naţional Fengshin din Taiwan.

În anul 2004 a intrat la Universitatea Naţională din acelaşi oraş, la Facultatea de Muzică, de unde a absolvit sub îndrumarea profesoarei Jenny – Ren.

În anul 2008, Li Keng a obţinut Premiul al II-lea la cea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Canto din China, iar în anul 2012 ea a fost finalistă la cea de-a cincea ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Francesco Paolo Tosti” din Italia şi a primit Premiul I la Premiile Naţionale de Artă din Lecce.

Madama Butterfly – INFO

29 mai, ora 19.00

Operă în trei acte de Giacomo Puccini

Libretul: Luigi Illica și Giuseppe Giacosa

Dirijor: Adrian Morar

Regia: Jean Rânzescu

Decoruri: Theodor Kiriakoff Suruceanu

Costume: Elena Feodorov

Maestru de cor: Stelian Olariu

Nu sunt făcut pentru acțiuni eroice. Iubesc ființele care au o inimă ca și a noastră, care sunt făcute din speranțe și iluzii, care au tresăriri de bucurie și orele lor de melancolie, care plâng fără să urle și suferă cu o amărăciune interiorizată. (Giacomo Puccini)

Foto cu Li Keng şi Madama Butterfly – ONB

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.