Soprana Silvia Sorina Munteanu va juca pe scena Operei Naționale București în concertul-spectacol ,,Turandot”
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-silvia-sorina-munteanu-va-juca-pe-scena-operei-nationale-bucuresti-in-concertul-spectacol-turandot/

Vineri, 15 martie, începând cu ora 19:00, la Sala Mare de la Opera Naţională Bucureşti soprana Silvia Sorina Munteanu va juca în spectacolul ,, Turandot” dirijat de către Tiberiu Soare.

Un articol de Andrada Văsii|13 martie 2013

Opera Naţională Bucureşti invită publicul vineri, 15 martie, începând cu ora 19.00, la concertul – spectacol Turandot, partitura emoţionantă a lui Giacomo Puccini.

Lângă Palatul Imperial din Pekin, un mandarin citeşte un decret imperial: toţi cei care aspiră la căsătoria cu prinţesa Turandot trebuie să răspundă la trei ghicitori. Pe cei ce încearcă, dar nu izbutesc, îi aşteaptă moartea. Tânărul Calaf va reuşi însă să găsească răspunsurile care deschid inima necruţătoarei prinţese.

Invitatul serii va fi tenorul Daniel Magdal, colaborator al teatrelor lirice din Germania. Artistul va da viaţă rolului Calaf, în vreme ce rolul titular al operei va fi interpretat de soprana Silvia Sorina Munteanu, invitată a operelor din Frankfurt, Köln (Germania); Padova, Genova (Italia); Split (Coaţia); Budapesta (Ungaria); Praga (Cehia); Sofia (Bulgaria) etc. De-a lungul carierei, artista a cântat alături de Alexandru Agache, Ilona Tokodi, Eduard Tumagian, Alexandru Moisiuc, Alexandru Badea, Roberto Scandiuzzi, regretatul Serghei Larin etc.

Turandot, cheie de boltă în repertoriul altor soprane dramatice, a fost pentru mine mai degrabă piatra unghiulară a repertoriului pe care m-am axat, alături de Abigail din Nabucco. Au fost primele personaje abordate în repertoriul dramatic şi este interesant de precizat că aceste roluri îşi împart “onoarea” de a fi considerate “mormântul sopranelor dramatice”. În pofida acestui fapt, interpretez cele două roluri pe scenele europene de mai bine de 10 ani şi trebuie să recunosc ca mi-au oferit extrem de multe satisfacţii. Cu toate acestea, nu aş sfătui pe nimeni să le abordeze cu lejeritate. Ma refer doar la faptul că a le cânta cere, pe langă o natură vocală debordantă, o tehnică solidă şi de mare precizie îngemănată cu un bagaj stilistic consistent, este de părere Silvia Sorina Munteanu.

Absolvent al Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi în 1991, tenorul Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Naţională Română din acelaşi oraş până în 1997, an în care s-a stabilit în Germania. De atunci desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre lirice precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin, Praga. La acestea se adaugă participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton (Canada).

În luna octombrie 2012, tenorul Daniel Magdal a fost sărbatorit la Opera Naţională Bucureşti cu prilejul împlinirii a 25 de ani de carieră.

Info: 

Turandot de Giacomo Puccini
Vineri, 15 martie, ora 19.00 – Sala Mare ONB
Concert – spectacol în limba italiană
Libretul de Giuseppe Adami şi Renato Simoni

Dirijor: Tiberiu Soare
Regia: Ştefan Neagrău

Distribuţia:

Turandot – Silvia Sorina Munteanu
Altoum – Florin Diaconescu
Timur – Marius Boloş
Calaf – Daniel Magdal (artist invitat)
 

Credit foto: Opera Națională București

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.