Spectacole de Silviu Purcărete de văzut de acasă
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-silviu-purcarete-de-vazut-de-acasa/

Miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.00, Săptămâna Purcărete propune celebrul spectacol „Titus Andronicus” de William Shakespeare, după care vor fi difuzate şi alte creaţii de arhivă ale cunoscutului regizor român.

Un articol de Liliana Matei|15 aprilie 2020

Săptămâna Purcărete a început cu producția „Piticul din grădina de vară” de D. R. Popescu, iar marți, 14 aprilie, de la ora 19.00, spectatorii au avut ocazia unică de a vedea „Phaedra”, după Euripide și Seneca, unul dintre cele mai mari succese ale teatrului românesc în lume, cu o carieră internațională neegalată până în prezent.

Spectacolul a fost un fenomen, cu un număr record de reprezentații: 172, dintre care 100 în străinătate, în cele mai importante festivaluri ale lumii: Austria, Marea Britanie, Coreea de Sud, Belgia, Portugalia, Franța, Polonia, Ungaria, Italia, Iugoslavia, Brazilia, Olanda, Spania, Grecia, Norvegia, Danemarca, Macedonia, Germania.

Despre „Phaedra”, regizorul Purcărete a declarat în repetate rânduri că este cel mai împlinit spectacol al său, iar despre actrița în rol principal, Leni Pinţea-Homeag s-a scris în repetate rânduri în cronica internațională că este ”senzațională”.

Săptămâna Purcărete continuă cu alte trei producții care au avut, de asemenea, un parcurs internațional spectaculos: „Titus Andronicus” de William Shakespeare va fi difuzat miercuri, 15 aprilie, tot de la ora 19.00. În 1993, spectacolul a fost premiat la Festivalul Americilor din Canada, în 1994 la Festivalul de la Sao Paolo, iar în 1997 la Festivalul Conventiei Teatrale Europene de la Stockholm.

Joi, 16 aprilie este programat „Ubu Rex cu scene din Macbeth”, după Alfred Jarry și William Shakespeare, premiat în 1991 la Festivalul Internațional de la Edinburgh, iar ultimul spectacol în regia lui Silviu Purcărete prezentat săptămâna aceasta va fi „Danaidele”, după Eschil, difuzat duminică, 19 aprilie, un spectacol cu o distribuție impresionantă și care emană o forță extraordinară, unul dintre puținele spectacole românești care a ajuns peste Ocean.

Spectacolele vor fi difuzate pe pagina facebook oficială a Teatrului Național „Marin Sorescu”: https://www.facebook.com/tncms.oficial/ , în datele menționate, de la ora 19.00.

Programul online al Teatrului Național „Marin Sorescu” – #teatruNcasAcasateatru este completat de  Leapșa Digitală, VideoPoezia, Interviurile SpectActor, Suplimentul de lectură, Cafeneaua de acasă, Fețe de teatru și Regizor la rampă, concepte create pentru a ne ajuta să traversăm mai ușor această perioadă care ne-a restricționat tuturor existența.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.