Spectacole magice pentru copii la Teatrul GONG din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-magice-pentru-copii-la-teatrul-gong-din-sibiu/

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite poveşti ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari şi „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu pregătesc o rețetă cu spectacole în care sarea și ceapa devin pretextul pentru un imaginar fabulos, în care cei mici sunt antrenați să descopere aventurile unor personaje curajoase ce luptă pentru prietenie, dreptate și dragoste.

Cu siguranță că refrenul muzical „Sunt glumețul Cipollino, și-n Italia am crescut… ” va genera multe hohote de râs odată cu lupta Băiețelului – Ceapă împotriva tratamentului nedrept aplicat de cei bogați celor mai săraci.

Băiețelului – Ceapă va învinge aroganța Prințului Lămâie și va înființa o Republică în cea mai nouă comedie de la Teatrul „Gong” din Sibiu, ce va avea loc sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Bucătăria lui Cipollino se mută duminică, 2 noiembrie, ora 11:00, la ospățul Împăratului din spectacolul „Sarea-n bucate” după un basm de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș.

În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde în lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

sâmbătă, 1 noiembrie, ora 18:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

CIPOLLINO

după Gianni Rodari

REGIA: Mihaela Grigoraş; SCENOGRAFIA: Sorina Chira (păpuşi), Adriana Motronea, Aurelia Călinescu, Diana Popa, Adrian Vlad (pictură); ILUSTRAŢIE MUZICALĂ:

Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul Gong din Sibiu

Florin Grigoraş; DISTRIBUŢIA: Angela Páskuy, Barbara Crişan, Claudia Stühler, Daniela Dragomir, Mihaela Grigoraș, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Andrei Hansel, Mircea Corcoveanu;

durata: 45min

preț bilete: 7 lei, tarif unic

duminică, 2 noiembrie, ora 11:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

SAREA-N BUCATE

după Petre Ispirescu

REGIA: Mihaela Grigoraş; SCENOGRAFIA: Mihaela Grigoraş; MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş; DISTRIBUŢIE: Mihaela Grigoraş, Monica Baldea;

durata: 45min

preț bilete: 7 lei, tarif unic

Foto: Spectacole megice, Teatrul Gong – teatrulgong.ro

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

21
/06
/17

Ultimul film al marelui regizor polonez Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", şi câştigătorul Ursului de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Despre trup şi suflet", al cineastei maghiare Ildikó Enyedi, se numără printre atracţiile celei de-a patra ediţii a festivalului de film Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

21
/06
/17

Mai multe scrisori în care fizicianul Albert Einstein prezenta unor colegi opiniile sale despre fizică, Dumnezeu și Israel, expediate în anii '50, au fost vândute în cadrul unei licitații organizate la Ierusalim, pentru suma de aproximativ 210.000 de dolari.

21
/06
/17

Legendarul actor britanic Daniel Day-Lewis, care a făcut istorie câștigând trei statuete Oscar pentru cel mai bun actor, a surprins anunțând decizia sa de a părăsi definitiv platourile de filmare. Daniel Day-Lewis "nu mai lucrează ca actor", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat citat marți de revista de specialitate Variety.

21
/06
/17

"În teatru dacă nu eşti cercetător, căutător continuu, în clipa în care te-ai mulţumit, eşti ruinat." - Andrei Șerban. Renumitul regizor împlinește astăzi 74 de ani. Născut la 21 iunie 1943, în București, Andrei Șerban a studiat regia la IATC, la clasa lui Radu Penciulescu.

20
/06
/17

Dragi cititori, sunt în măsură să vă informez că a apărut începutul unui teatru nou la noi în oraș (teatru în toată puterea cuvântului). Așadar, nu doar o clădire, ci o companie de teatru. Se cheamă TAG și au făcut deja un spectacol despre care se va mai vorbi: „Clasa conducătoare”.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

20
/06
/17

Prima noapte/ First Night, scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018, după ce a câștigat marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca, ajuns la a 45-a ediție și încheiat la finalul săptămânii trecute în orașul spaniol.

20
/06
/17

Într-o zi de 20 iunie se stingea din viaţă, la Paris, Emil Cioran, unul dintre cei mai importanți gânditori ai secolului al XX-lea. Afectat de Alzheimer, filosoful uitase cine este în ultimele zile ale vieţii sale şi reîncepuse să vorbească în limba română, după mai bine de 50 de ani. Tot pe 20 iunie murea istoricul, scriitorul și politicianul român Mihail Kogălniceanu si se năşteau compozitorul Jacques Offenbach, actorii Errol Flynn şi Nicole Kidman, regizorul Radu Gabrea sau cântăreţul Lionel Richie.