Spectacole magice pentru copii la Teatrul GONG din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-magice-pentru-copii-la-teatrul-gong-din-sibiu/

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite poveşti ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari şi „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu pregătesc o rețetă cu spectacole în care sarea și ceapa devin pretextul pentru un imaginar fabulos, în care cei mici sunt antrenați să descopere aventurile unor personaje curajoase ce luptă pentru prietenie, dreptate și dragoste.

Cu siguranță că refrenul muzical „Sunt glumețul Cipollino, și-n Italia am crescut… ” va genera multe hohote de râs odată cu lupta Băiețelului – Ceapă împotriva tratamentului nedrept aplicat de cei bogați celor mai săraci.

Băiețelului – Ceapă va învinge aroganța Prințului Lămâie și va înființa o Republică în cea mai nouă comedie de la Teatrul „Gong” din Sibiu, ce va avea loc sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Bucătăria lui Cipollino se mută duminică, 2 noiembrie, ora 11:00, la ospățul Împăratului din spectacolul „Sarea-n bucate” după un basm de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș.

În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde în lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

sâmbătă, 1 noiembrie, ora 18:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

CIPOLLINO

după Gianni Rodari

REGIA: Mihaela Grigoraş; SCENOGRAFIA: Sorina Chira (păpuşi), Adriana Motronea, Aurelia Călinescu, Diana Popa, Adrian Vlad (pictură); ILUSTRAŢIE MUZICALĂ:

Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul Gong din Sibiu

Florin Grigoraş; DISTRIBUŢIA: Angela Páskuy, Barbara Crişan, Claudia Stühler, Daniela Dragomir, Mihaela Grigoraș, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Andrei Hansel, Mircea Corcoveanu;

durata: 45min

preț bilete: 7 lei, tarif unic

duminică, 2 noiembrie, ora 11:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

SAREA-N BUCATE

după Petre Ispirescu

REGIA: Mihaela Grigoraş; SCENOGRAFIA: Mihaela Grigoraş; MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş; DISTRIBUŢIE: Mihaela Grigoraş, Monica Baldea;

durata: 45min

preț bilete: 7 lei, tarif unic

Foto: Spectacole megice, Teatrul Gong – teatrulgong.ro

10
/11
/16

Spectaculosul show „Disney Magical Music from the Movies” a ajuns în premieră în România! Primele reprezentații au avut loc pe 7 noiembrie, la Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timișoara şi pe 8 noiembrie la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Turneul va continua pe 12 noiembrie, la Sala Palatului Bucureşti, pe 15 noiembrie la Sala Sporturilor “D.P.Colibași” şi pe 23 noiembrie la Sala Polivalentă Craiova.

10
/11
/16

Cunoscuta pianistă și interpretă de jazz adaugă la impresionanta discografie un nou album „Sama Rou” – Cântecele sufletului meu’’, în care explorează rădăcinile sale africane și tradițiile din Sudul SUA, iar turneul de promovare include și România.

10
/11
/16

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră în Competiția de la Cannes și programat recent în cadrul Festivalului Filmului Francez de la București, „Ma Loute”, noua bizarerie a lui Bruno Dumont, este probabil cel mai excentric film din mainstream-ul festivalier al acestui an.

10
/11
/16

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, câștigător al Premiului Special al Juriului, dar și Don Quijote Prize, oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, a fost inclus în competiția oficială a celui mai important eveniment cinematografic din America Latină – Festival Internacional de Cine de Mar del Plata (Argentina). Ajuns la cea de-a 31-a ediție, evenimentul se va desfășura între 18 și 27 noiembrie.

09
/11
/16

Decupaje dintr-o carte de acum, în care scriitori din generații diferite își descriu, cu precizie și umor, întâlnirile cu poliția sau miliția de altădată. „Scriitori la poliție”, volum coordonat de Robert Șerban și apărut de curând la editura Polirom, este o colecție de amintiri ușor de citit și greu de uitat.

08
/11
/16

În cadrul Conferințelor Teatrului Național, în mod excepțional, va avea loc duminică, 20 noiembrie, ora 11.00, la Sala Pictură, o întâlnire cu scriitoarea Ana Blandiana.

08
/11
/16

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internațional al teatrului contemporan de animație – ImPuls se va desfăşura în Bucureşti, între 19 şi 28 noiembrie, pe cele două scene ale Teatrului Țăndărică.

08
/11
/16

Teatrul Evreiesc de Stat anunță premiera spectacolului eveniment „București 41 – Tur Retur”, în regia lui Alexandru Berceanu, un spectacol care-și conduce publicul prin istoria Bucureștiului anului 1941.

08
/11
/16

Povestea lor în film se desfășoară pe la începuturile cinematografiei mondiale, în epoca filmului mut, când David Griffith a creat modul de a istorisi o poveste pe peliculă, iar Lillian Gish, datorită regizorului, a devenit o stea de cinema.

08
/11
/16

Vineri, 11 noiembrie 2016 va avea loc lansarea unui nou eveniment cultural în spațiul bucureștean. Ferentari Jazz Fest este un proiect ambițios ce și-a propus, încă de la prima sa ediție, să asigure diversificarea și creșterea atractivității și accesibilității ofertei culturale.

08
/11
/16

Ce înseamnă a fi minor în România? Este nevoie de o școală pentru părinți? Cât de mare este orgoliul național, mai ales atunci când vine la pachet cu o lejeritate în a-i judeca pe străini? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cu care tânărul regizor și dramaturg Bogdan Georgescu și un grup de actori masteranzi din Sibiu provoacă publicul din șapte orașe ale țării la un dialog deschis în sala de teatru, în cadrul unui turneu susținut de BRD – Groupe Société Générale, în perioada 11-28 noiembrie.

08
/11
/16

Ajuns la cea de-a XI-a ediție, Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo ajunge, pentru a treia oară în istoria sa, în Timișoara. Pe 9 și 10 noiembrie vor avea loc trei concerte SoNoRo la Biserica Millenium, la Cărturești Mercy și Palatul Baroc - Muzeul de Artă. Accesul publicului la concerte este liber.