Spectacolul „Class”, după cea mai bună piesă irlandeză din 2018, în premieră la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-class-dupa-cea-mai-buna-piesa-irlandeza-din-2018-in-premiera-la-tn/

Spectacolul „Class”, după cea mai bună piesă irlandeză din 2018, va avea premiera vineri, la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti. Regizat de Felix Alexa, după textul scris Iseult Golden şi David Horan, spectacolul îi are în distribuţie pe: Richard Bovnoczki, Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu şi Ciprian Nicula şi pe studenta UNATC Sandra Ducuţă.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2019

Piesa a obţinut marele premiu la Edinburgh Fringe Festival 2018 şi a fost declarată „cea mai bună piesă de teatru a anului 2018” (Best Theatre Script) la ZeBBie Awards, concurs organizat de Writers Guild of Ireland (Uniunea Scriitorilor din Irlanda).

Scrisă într-un stil cinematografic, cu scene non-lineare, interconectate, „Class” este un text în care aparenta simplitate a dialogurilor şi acţiunilor contrabalansează complexităţile.

„«Class» este o piesă socială, dar şi extrem de umană, intimă, delicată şi violentă prin semnificaţia ei. O imagine plină de umor şi sensibilitate a relaţiilor sociale, de şcoală, de cuplu. Într-o societate românească profund bulversată, inclusiv în sistemul de învăţământ, acest spectacol este un semnal de alarmă necesar, dar şi o formă de a ne exorciza frustrările şi neputinţele proprii. O modalitate de a privi direct şi curajos, în faţă, propria noastră fragilitate, de care uneori ne e foarte frică. Spectacolul meu propune, cu umor şi tandreţe, un fel de a vindeca această frică de noi înşine” – Felix Alexa

Premiera oficială a spectacolului realizat de Felix Alexa la Teatrul Naţional din Bucureşti are loc în zilele de 12 şi 23 aprilie. Următoarea reprezentaţie este programată pentru 1 mai, ora 20.00.

Foto: Class – facebook

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.