Spectacolul „Năpasta” de I. L. Caragiale în regia lui Radu Afrim va inaugura Sala Media a TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-napasta-de-i-l-caragiale-in-regia-lui-radu-afrim-va-inaugura-sala-media-a-tnb/

Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti va fi inaugurată, probabil, la începutul lunii noiembrie, cu spectacolul „Năpasta” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Radu Afrim, a declarat, joi, Ion Caramitru, directorul TNB. El a precizat că noua sală, deşi nu este prevăzută în proiect ca fiind o sală de spectacol, va fi folosită totuşi […]

Un articol de |11 octombrie 2012

Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti va fi inaugurată, probabil, la începutul lunii noiembrie, cu spectacolul „Năpasta” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Radu Afrim, a declarat, joi, Ion Caramitru, directorul TNB.

El a precizat că noua sală, deşi nu este prevăzută în proiect ca fiind o sală de spectacol, va fi folosită totuşi în acest scop „cu locuri pe gradene”.

„Totul cu corectura următoare: Sala Media nu este prevăzută în proiect pentru a fi sală de spectacole curente. Ea este prevăzută pentru evenimente care pot avea loc – pot fi dezbateri, conferinţe, expoziţii şi aşa mai departe. Acum, pentru că nu avem sală unde să jucăm spectacolele noastre, până va apărea următoarea sală o vom folosi pe aceasta ca sală de spectacole cu locuri în gradene”, a spus directorul Teatrului Naţional Bucureşti.

Miercuri seară, Naţionalul bucureştean a inaugurat Sala Mică, cu piesa „Două loturi”, în regia lui Alexandru Dabija.

„A fost excelent. Am inaugurat tot cu un spectacol Caragiale. Vreau să spun că noi suntem în Anul Caragiale, care este patronul Teatrului Naţional, şi am hotărât ca tot anul acesta să avem premiere Caragiale. Am avut până acum două – ‘D’ale noastre’ – spectacol de balet al lui Gigi Căciuleanu la Sala Mare şi ‘O scrisoare’, varianta lui Horaţiu Mălăele, după ‘Scrisoarea pierdută’, tot la Sala Mare. La Sala cea mică (aşa îi spunem acum), unde am inaugurat aseară spaţiul, a avut loc premiera cu „Două loturi”, o dramatizare după nuvela lui Caragiale făcută de Alexandru Dabija, care a asigurat şi regia, nu numai dramatizarea”, a precizat Ion Caramitru.

Tot în luna noiembrie, la Sala Mică va fi prezentată o nouă premieră – spectacolul „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, în regia lui Silviu Purcărete.

Directorul Teatrului Naţional nu a uitat nici de piesa care ar fi trebuit să deschidă Anul Caragiale – „D’ale Carnavalului”, în regia lui Tocilescu. „Din păcate, piesa cu care trebuia să inaugurăm Anul Caragiale, „D’ale Carnavalului”, în regia lui Tocilescu, nu am putut să o facem din cauza decesului lui, dar vom face o seară în care vom aduce aminte, împreună cu scenograful, compozitorul, cu actorii pe care i-a distribuit, cu luări de cuvânt ale prietenilor şi colegilor lui, să facem cunoscut cum ar fi dorit să fie”, a precizat Ion Caramitru.

Din Anul Caragiale nu avea cum să lipsească un recital Radu Beligan pe teme caragialeşti, a mai spus directorul TNB. „Până la urmă, o să avem tot repertoriul lui Caragiale. Nu ştiu când se va petrece, dar, de asemenea în Anul Caragiale, vom avea privilegiul unui recital Radu Beligan pe teme caragialeşti pe care îl aşteptăm să ne anunţe cum se va derula”, a afirmat Ion Caramitru.

Sursa: Agerpres

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.

05
/01
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a ansamblului Operei Naționale București, asta după ce reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către public, fiind sold-out.

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.