Spectacolul „Rubedeniile”, la Festivalul Internațional de Teatru REFLEX!
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-rubedeniile-la-festivalul-international-de-teatru-reflex/

Spectacolul „Rubedeniile”, după Móricz Zsigmond, în regia lui László Bocsárdi, va participa la cea de a 5-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Reflex, organizat de Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe. Reprezentaţia este programată marţi, 23 mai, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron” şi va fi urmată de o întâlnire cu publicul.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2023

Rolul principal al spectacolului Rubedeniile este interpretat de Gábor Viola, distribuţia fiind întregită de actorii: Csilla Albert, Enikő Györgyjakab, Miklós Bács, Áron Dimény, Loránd Farkas, Attila Orbán, József Bíró, Éva Imre, Csilla Varga, Gizella Kicsid, Tamás Kiss, Zsolt Gedő, Gergő Bíró, Hunor Fazakas, Gergő Filep și Botond Tulogdi.

„Scopul Festivalului REFLEX de la Sfântu Gheorghe este legat de rostul comunitar al Teatrului „Tamási Áron”, instituţia care a conceput şi lansat acest Festival Internaţional de Teatru: să deschidă un spaţiu de întâlnire între Estul, Centrul şi Vestul Europei teatrale, un spaţiu care să le ofere spectatorilor şi oamenilor de teatru intimitate şi răgazul reflexiei, pe marginea unor oferte artistice cu o puternică conştiinţă a prezentului, dar şi cu o la fel de puternică expresivitate / îndrăzneală formală.” – a declarat László Bocsárdi, directorul festivalului.

La Cluj, spectacolul se va vedea pe 26 mai, 7 iunie și 30 iunie, la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat în format studio.

„Un spectacol de la care nu ieși indiferent – ridici din umeri și atât – ci unul de la care ieși pus pe gânduri: suntem atât de oameni în imperfecțiunea noastră, încât căderea în hăul cel mai adânc este șocant de firească. Aș revederea Rubedeniile fie și pentru că distribuția este una atât de bine gândită, încât ridică cota textului în sine. – scria Nona Rapotan.

La realizarea spectacolului au contribuit: Ágnes Kali (dramaturgia), József Bartha (decorul), Zsuzsanna Cs. Kiss (costumele), Noémi Bezsán (coregrafia) și Tamás Bányai (consultant lumini).

Biletele pentru spectacolul Rubedeniile din cadrul Reflex au fost deja epuizate, iar biletele pentru reprezentațiile de la Cluj pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Teatrului (zilnic între orele 10.00 – 14.00) şi online.

Foto: BIRÓ István

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.

22
/11
/24

După un maraton de 7 zile de evenimente speciale în București, Cluj, Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Brăila și Constanța, pelicula Moromeții 3 se lansează azi oficial în cinematografele din întreaga țară. Începând de azi filmul va putea fi văzut în 88 de săli de cinema din 47 de orașe din România. Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului și va fi updatat săptămânal. 

22
/11
/24

Pentru prima dată în România, Marele Gatsby ajunge pe scena din București într-un spectacol de teatru imersiv, regizat de Andrei Huțuleac, unul dintre cei mai apreciați regizori din noua generație. Spectacolul recreează fastul și atmosfera electrizantă a anilor ’20, aducând în fața publicului o experiență teatrală unică, unde granițele dintre spectator și actor dispar, iar invitații devin parte din poveste.