SPOTLIGHT 2018 – Bucharest International Light Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/spotlight-2018-bucharest-international-light-festival/

Între 12 şi 15 aprilie, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival transformă, pentru al patrulea an la rând, una dintre cele mai importante artere ale Bucureştiului, Calea Victoriei, într-o galerie în aer liber a instalaţiilor de lumină.

Un articol de Petre Ivan|11 ianuarie 2018

 

În parteneriat cu Festivalul Luminilor de la Berlin, Spotlight 2018 aduce la București proiecte multimedia care îmbină tehnica de ultimă generație cu conținut artistic, emoție și storytelling, anunță organizatorii evenimentului, Primăria Capitalei prin ARCUB.

Sub motto-ul ediției din 2018, „United We Shine”, organizatorii festivalului invită artiștii din țară și străinătate să participe la CONCURSUL DE VIDEO MAPPING SPOTLIGHT. Pentru prima dată în istoria festivalului, fațada Palatului CEC va fi transformată prin proiecții 3D de video mapping cu cele mai inovative lucrări înscrise în concursul ediției Spotlight din acest an.

Șase dintre cele mai creative propuneri vor fi selectate de un juriu de specialitate și vor fi proiectate, pe toată durata festivalului, pe fațada Palatului CEC. Marele câștigător al concursului de video mapping Spotlight 2018 va fi ales chiar de public, pe baza voturilor online.

Inspirată de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire a României, tema proiecțiilor de video mapping înscrise în competiția Spotlight din acest an este „United We Shine”. Propunerile participanților trebuie să pună accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni și orașe, dintre culturi și etnii diferite, fațade și artă, lumină și întuneric. Conectând oamenii la oraș, istoria la tehnologie, trecutul la viitor și arta la ritmul urban, Spotlight pune la dispoziție artiștilor de pretutindeni una dintre cele mai impresionante clădiri ale Bucureștiului pentru a-și exprima propria viziune despre unitate, spirit de echipă și solidaritate.

Termenul limită de depunere a propunerilor de video mapping pentru fațada Palatului CEC este 9 februarie 2018. Cele șase echipe finaliste vor primi premii in valoare de 3.000 € fiecare. Lucrarea câștigătoare va fi aleasă prin vot public, din cele șase finaliste, și va fi premiată cu alți 5.000 €.

Mai multe detalii privind înscrierea și regulamentul concursului sunt disponibile pe spotlightfestival.ro.

Foto: Spotlight 2018 – facebook

 

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

13
/06
/19

Teatrul de Comedie găzduiește în perioada 20-23 iunie 2019, în foyerul Sălii Radu Beligan, expoziția de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu. Expoziția cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor și camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât și cel care realizează fotografia, sunt actori.

11
/06
/19

A doua ediție a festivalului de artă, știință și tehnologie din București va avea loc în perioada 15-23 iunie și propune publicului o expoziție de artă trans-media, un workshop, un talk performativ și un eveniment de tehnologie si artă dedicat copiilor, Miniliminal.

31
/05
/19

Gorzo ridică la propriu cea mai recentă sculptură a lui în fața Muzeului Național de Artă Contemporană. Se numește GHEORGHE și înainte să ajungă la MNAC a fost o casă. Casa bunicului lui Gorzo din Ieud, Maramureș.

30
/05
/19

"Nu e nevoie de multe cuvinte, ci de donaţii şi fapte. E un proiect curajos iniţiat de oameni curajoşi şi frumoşi. Griviţa 53 e o victorie a unor oameni, împotriva unui sistem." - Oana Pellea, actriţă. OUĂLE GRIVIŢA 53 sunt la Globalworth, între 29 mai si 10 iunie - ultima expoziţie publică a OUĂLOR GRIVIŢA 53 înainte de vânzare. Ouăle sunt expuse în Galeria temporară Globalworth, Barbu Văcărescu 201.

28
/05
/19

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

23
/05
/19

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanță imobiliară din Româniaspecializată în promovarea și tranzacționarea de proprietăți istorice și artistice, a lansat noulcatalog, ediția Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăți istorice șicontemporane și o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

21
/05
/19

Evenimentul Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă, a atras peste 1.000.000 de vizitatori la nivel naţional şi a propus publicului expoziţii în diferite muzee, intervenţii şi experienţe artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte. În Bucureşti au fost peste 50 de muzee şi spaţii expoziţionale neconvenţionale, iar în restul ţării numărul acestora a depăşit 150.