Stagiunea estivală VăraTIC începe din 1 iunie la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-estivala-varatic-incepe-din-1-iunie-la-teatrul-ion-creanga/

Vacanţa de vară începe la Teatrul Ion Creangă, de Ziua Internaţională a Copilului, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Stagiunii estivale cu poveşti VăraTIC. Din 1 iunie până în 2 iulie, Sala Mică din Strada Biserica Amzei 21-23 devine locul poveştilor nemuritoare şi al copilăriei infinite, cu evenimente distractive şi educative pentru întreaga familie.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2023

Pentru această ediție am pregătit multe surprize și noutăți, atât în rândul spectacolelor de teatru cât și la ateliere. Evenimentele Teatrului Ion Creangă au fost întotdeauna dedicate întregii familii, distracția și zâmbetele fiind oferite atât celor mici, cât și celor care îi însoțesc. Una dintre surprizele acestei ediții o constituie premiera ce va avea loc în luna iunie, un spectacol labirint plin de emoții și răspunsuri la întrebări precum – „Cum am devenit oameni?” sau „De unde venim?”. Mai multe informații despre spectacol, precum și data premierei vor fi anunțate în curând.

Atelierele Teatrului Ion Creangă sunt întotdeauna unice și diverse de la un eveniment la altul. Încercăm de fiecare dată să ne adresăm tuturor copiilor, indiferent de abilitățile acestora, de aceea, pentru cei mai îndemânatici am pregătit ateliere de bricolaj și pictat, ateliere creative și ateliere de muzică, iar pentru cei ce vor să se cunoască mai bine și să-și înțeleagă emoțiile, am pregătit o serie de ateliere de teatru și actorie, pe tot parcursul evenimentului. Anul acesta vom avea în program și spectacole-lectură la care actorii și spectatorii vor da viață poveștilor cu ajutorul muzicii și al mijloacelor teatrale.

Teatrul Ion Creangă a început în data de 15 mai o campanie de educație ecologică și sustenabilitate în parteneriat cu Green Group* – „Lumea o salvăm doar când reciclăm”, iar în cadrul stagiunii VăraTIC vor avea loc primele activități din cadrul acesteia. În acest sens, vă invităm la atelierele verzi care se vor desfășura în luna iunie la Sala Mică: „Refolosim, nu aruncăm!”, „Povestea jucăriilor”, „RECICLArT” și „Clubul micului grădinar”. În cadrul acestora, copiii vor învăța cum să-și creeze obiecte noi din cele pe care nu le mai folosesc, încurajându-i astfel să continue acest lucru și acasă. De asemenea, pe toată durata stagiunii estivale, ei vor putea recicla ambalaje din PET și doze de aluminiu pentru a contribui la construirea decorului următorului spectacol al Teatrului. Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe site-ul Teatrului.

Noutatea acestei ediții o reprezintă atelierul de joacă în aer liber, amenajat în fața Sălii Mici, un joc-competiție între două echipe. Astfel, „Insula comorii” va fi atracția principală în acest an, deoarece vor avea loc curse cu obstacole, probe de atletism și de îndemânare, așa cum se întâlnesc doar în poveștile cu aventuri. Călătorii care ajung pe insulă se vor întrece în două probe captivante cu scopul de a câștiga marea comoară. Ce se ascunde în cufărul magic și care este adevărata comoară vor afla doar cei care vor ajunge până la final. În fiecare weekend, pe insula comorii, începe adevărata aventură a verii.

Evenimentele din cadrul VăraTIC se vor desfășura de marți până vineri, în a doua parte a zilei, iar în weekend, acestea vor avea loc atât dimineața, cât și seara. Excepție fac zilele de 1 și 2 iunie, în care programul va fi următorul:

PROGRAM 1 IUNIE
11:30  „Nu te supăra…” – Atelier creativ (45 min)
16:00 „Insula comorii” – Atelier de joacă (45 min)
18:00 „Hainele cele noi ale împăratului” – Spectacol de teatru (45 min)
19:30 „Clubul micului grădinar” – Atelier verde de bricolaj (45 min)

PROGRAM 2 IUNIE
10:00 „Pernuța somnoroasă” – Spectacol de teatru (30 min)
11:30 „Jocul din spatele poveștii” – Atelier de actorie (45 min)
16:00 „Insula comorii” – Atelier de joacă (45 min)
18:00 „Pinguinii melomani” – Spectacol de teatru (45 min)
19:30 „Povestea puiului de arici” – Atelier de teatru și umbre (45 min)

Cei care ne-au mai vizitat și în anii trecuți știu că magia evenimentului nostru constă în timpul petrecut împreună, în zâmbete și sentimente pure. Vă așteptăm la VăraTIC să ne bucurăm împreună de copilărie!

Mai multe informații despre programul stagiunii estivale VăraTIC puteți afla accesând site-ul teatrului. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate atât online prin cadrul rețelelor Entertix.ro / Myticket, cât și de Casa de Bilete a Teatrului – tel. 0767 934 374.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.