Stagiunea estivală VăraTIC începe din 1 iunie la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-estivala-varatic-incepe-din-1-iunie-la-teatrul-ion-creanga/

Vacanţa de vară începe la Teatrul Ion Creangă, de Ziua Internaţională a Copilului, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Stagiunii estivale cu poveşti VăraTIC. Din 1 iunie până în 2 iulie, Sala Mică din Strada Biserica Amzei 21-23 devine locul poveştilor nemuritoare şi al copilăriei infinite, cu evenimente distractive şi educative pentru întreaga familie.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2023

Pentru această ediție am pregătit multe surprize și noutăți, atât în rândul spectacolelor de teatru cât și la ateliere. Evenimentele Teatrului Ion Creangă au fost întotdeauna dedicate întregii familii, distracția și zâmbetele fiind oferite atât celor mici, cât și celor care îi însoțesc. Una dintre surprizele acestei ediții o constituie premiera ce va avea loc în luna iunie, un spectacol labirint plin de emoții și răspunsuri la întrebări precum – „Cum am devenit oameni?” sau „De unde venim?”. Mai multe informații despre spectacol, precum și data premierei vor fi anunțate în curând.

Atelierele Teatrului Ion Creangă sunt întotdeauna unice și diverse de la un eveniment la altul. Încercăm de fiecare dată să ne adresăm tuturor copiilor, indiferent de abilitățile acestora, de aceea, pentru cei mai îndemânatici am pregătit ateliere de bricolaj și pictat, ateliere creative și ateliere de muzică, iar pentru cei ce vor să se cunoască mai bine și să-și înțeleagă emoțiile, am pregătit o serie de ateliere de teatru și actorie, pe tot parcursul evenimentului. Anul acesta vom avea în program și spectacole-lectură la care actorii și spectatorii vor da viață poveștilor cu ajutorul muzicii și al mijloacelor teatrale.

Teatrul Ion Creangă a început în data de 15 mai o campanie de educație ecologică și sustenabilitate în parteneriat cu Green Group* – „Lumea o salvăm doar când reciclăm”, iar în cadrul stagiunii VăraTIC vor avea loc primele activități din cadrul acesteia. În acest sens, vă invităm la atelierele verzi care se vor desfășura în luna iunie la Sala Mică: „Refolosim, nu aruncăm!”, „Povestea jucăriilor”, „RECICLArT” și „Clubul micului grădinar”. În cadrul acestora, copiii vor învăța cum să-și creeze obiecte noi din cele pe care nu le mai folosesc, încurajându-i astfel să continue acest lucru și acasă. De asemenea, pe toată durata stagiunii estivale, ei vor putea recicla ambalaje din PET și doze de aluminiu pentru a contribui la construirea decorului următorului spectacol al Teatrului. Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe site-ul Teatrului.

Noutatea acestei ediții o reprezintă atelierul de joacă în aer liber, amenajat în fața Sălii Mici, un joc-competiție între două echipe. Astfel, „Insula comorii” va fi atracția principală în acest an, deoarece vor avea loc curse cu obstacole, probe de atletism și de îndemânare, așa cum se întâlnesc doar în poveștile cu aventuri. Călătorii care ajung pe insulă se vor întrece în două probe captivante cu scopul de a câștiga marea comoară. Ce se ascunde în cufărul magic și care este adevărata comoară vor afla doar cei care vor ajunge până la final. În fiecare weekend, pe insula comorii, începe adevărata aventură a verii.

Evenimentele din cadrul VăraTIC se vor desfășura de marți până vineri, în a doua parte a zilei, iar în weekend, acestea vor avea loc atât dimineața, cât și seara. Excepție fac zilele de 1 și 2 iunie, în care programul va fi următorul:

PROGRAM 1 IUNIE
11:30  „Nu te supăra…” – Atelier creativ (45 min)
16:00 „Insula comorii” – Atelier de joacă (45 min)
18:00 „Hainele cele noi ale împăratului” – Spectacol de teatru (45 min)
19:30 „Clubul micului grădinar” – Atelier verde de bricolaj (45 min)

PROGRAM 2 IUNIE
10:00 „Pernuța somnoroasă” – Spectacol de teatru (30 min)
11:30 „Jocul din spatele poveștii” – Atelier de actorie (45 min)
16:00 „Insula comorii” – Atelier de joacă (45 min)
18:00 „Pinguinii melomani” – Spectacol de teatru (45 min)
19:30 „Povestea puiului de arici” – Atelier de teatru și umbre (45 min)

Cei care ne-au mai vizitat și în anii trecuți știu că magia evenimentului nostru constă în timpul petrecut împreună, în zâmbete și sentimente pure. Vă așteptăm la VăraTIC să ne bucurăm împreună de copilărie!

Mai multe informații despre programul stagiunii estivale VăraTIC puteți afla accesând site-ul teatrului. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate atât online prin cadrul rețelelor Entertix.ro / Myticket, cât și de Casa de Bilete a Teatrului – tel. 0767 934 374.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.