Start înscrieri la Concursul Internațional Jazz in the Park
https://www.ziarulmetropolis.ro/start-inscrieri-la-concursul-international-jazz-in-the-park/

Trupele care cântă jazz se pot înscrie de astăzi, 6 februarie, la a patra ediţie a Concursului Internaţional Jazz in the Park, competiţie dotată cu premii totale de 5.000 de euro în bani şi servicii, plus şansa de a cânta la alte evenimente şi festivaluri din România şi din străinătate.

Un articol de Liliana Matei|6 februarie 2018

Concursul va avea loc la Cluj, în cadrul festivalului Jazz in the Park, în weekendul 22-24 iunie 2018, când formațiile finaliste vor cânta în fața unui public format din mii de persoane și în fața juriului internațional care va desemna cei mai buni muzicieni.

Competiția își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea, iar pe cele mai bune dintre ele să le susțină în activitatea lor artistică și să le dea ocazia să cânte în cadrul unui concurs festival dotat cu premii substanțiale.

Încet-încet, concursul Jazz in the Park a devenit una din cele mai importante și interesante componente din festival. Tocmai de aceea am decis ca în acest an să organizăm concursul în weekend. Ne așteptăm la trupe variante, din toate colțurile lumii, dar și la un public foarte numeros. Plaja din cartierul Grigorescu a devenit spațiu consacrat pentru acest concurs. Cred că cel mai important lucru pe care îl realizăm cu acest proiect este că dăm șansa trupelor să cânte într-o atmosferă de festival, în aer liber, în fața juriului și a unui public numeros. În plus, premiile noastre cresc mult în valoare. Pe lângă bani, oferim și multe experiențe interesante care sunt menite să contribuie la promovarea și dezvoltarea trupelor, inclusiv contracte semnat pentru festivalul de anul acesta și pentru cel de anul viitor”, afirmă directorul festivalului, Alin Vaida.

Cine se poate înscrie

Se pot înscrie în concurs muzicieni de jazz indiferent de nivelul lor de experiență, de instrumentul la care interpretează, vârstă sau naționalitate. Sunt eligibile piese din stilul generic jazz: de la acid jazz, bossa nova, cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz sau swing.

Muzicienii înscriși vor cânta pe scena dedicată concursului, pe malul Someșului din Cluj-Napoca, în cadrul festivalului Jazz in the Park, iar câștigătorii obțin premii bani și servicii care ajung la 5.000 de euro.

Premiul I este de 9.000 lei. În plus, marele câștigător are șansa de a obține două contracte pentru a cânta anul acesta și anul viitor la festivalul Jazz in the Park.

Premiul II: 4.500 lei

Premiul III: 2.500 lei

Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție: 1.000 de lei. Vor mai exista două premii speciale a câte 1.000 de lei fiecare, pentru cel mai bun instrumentist și pentru cea mai bună voce, respectiv premii în aparatură muzicală și invitații la alte evenimente.

Concursul Internațional Jazz in the Park este jurizat de specialiști ai domeniului: Ștefan Vannai – profesor de jazz, Bágyi Balázs – președintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Radu Pieloiu – membru în trupele Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen și Alexandrina, Marius Chivu – redactor Dilema veche și Aranka Takacs – managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Formațiile care vor să participe trebuie să completeze online formularul de înscriere până în data de 14 mai 2018 inclusiv.

Concursul va avea loc în perioada 22-24 iunie 2018, în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe malul Someșului din Cluj-Napoca.

11 zile de muzică live cu trupe internaționale și românești: asta propune a șasea ediție a festivalului Jazz in the Park, care va avea loc la Cluj în 21 iunie-1 iulie 2018. Festivalul și-a anunțat primele trupe confirmate pentru ediția din 2018: Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio. Concertele din cadrul festivalului vor avea loc în Parcul Central, pe Malul Someșului – scena dedicată concursului -, în săli de concerte și în alte spații publice din oraș.

Intrarea la evenimentele din spațiul public este liberă, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele din săli vor fi puse în vânzare abonamente.

Jazz in the Park este organizat de Fapte, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de Primăria Cluj-Napoca. Parteneri: Staropramen, BAT.

Detalii găsiți pe www.jazzinthepark.ro.

26
/11
/14

Seria de evenimente speciale programate la Sala Radio în luna decembrie, adevărate cadouri muzicale de cel mai înalt nivel artistic, debutează miercuri, 3 decembrie (19.00) cu recitalul extraordinar susţinut de pianistul SERGIU TUHUŢIU, unul dintre cei mai valoroşi tineri artişti români, aplaudat adesea în străinătate, care a devenit cunoscut publicului larg ca urmare a câştigării unui pariu încheiat cu un studio de înregistrări din Londra.

24
/11
/14

Doi muzicieni români de cel mai înalt nivel artistic se întâlnesc pe scena Sălii Radio: CRISTIAN MĂCELARU, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, cu o frumoasă carieră în special în S.U.A şi Canada şi violonistul GABRIEL CROITORU, care deţine dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”.

21
/11
/14

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă vine duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.