Stela Popescu a regizat „Soacra cu trei nurori“, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-a-regizat-soacra-cu-trei-nurori-la-opera-comica-pentru-copii/

Luni, 9 decembrie (11.00) veţi putea vedea o nouă premieră, semnată de către Stela Popescu, pe scena teatrului bucureştean: musicalul Soacra cu trei nurori, după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă.

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2013

Luni, 9 decembrie, de la ora 11.00, veţi putea vedea o nouă premieră, semnată de către Stela Popescu, pe scena teatrului bucureştean: musicalul „Soacra cu trei nurori“, după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă.

Grăbiţi-vă să prindeţi un loc la una dintre cele patru reprezentaţii ale noului spectacol, în luna decembrie: luni 9, 16 decembrie, marţi 10, 17 decembrie, de la orele 11.00 şi 13.00.

Stela Popescu pregăteşte această premieră a Operei Comice pentru Copii într-o dublă ipostază: o veţi aplauda în rolul principal, dar veţi aprecia şi regia ingenioasă imaginată de artistă.

Stela Popescu a montat deja musical-urile de succes „Scufiţa Roşie” şi „Diamantul şi gâsca” pe scena Operei Comice pentru Copii, iar acum revine la regie cu Soacra cu trei nurori, pe muzica plină de viaţă compusă de  Roman Vlad.

Tânărul compozitor este un colaborator de tradiţie al Operei Comice pentru Copii; a semnat până în prezent pentru teatrul bucureştean musicalurile: Piatra din casa (după Vasile Alecsandri), O noapte furtunoasă (după Ion Luca Caragiale), Scufiţa Roşie (după Fraţii Grimm) şi Diamantul şi gâsca (după Sir Arthur Conan Doyle).

Stela Popescu

Stela Popescu, regizoarea spectacolului „Soacra cu trei nurori“ 

Roman Vlad a declarat că „Soacra cu trei nurori a constituit o reală provocare şi plăcere, pentru că acţiunea implică şapte personaje foarte bine conturate în acţiune, cărora m-am străduit să le găsesc corespondenţe muzicale adecvate. Cum era şi firesc, a trebuit să ţin cont de publicul foarte tânăr, să scriu o muzică atrăgătoare, accesibilă, şi în acelaşi timp să contribui, prin structuri componistice specifice, la realizarea unui spectacol cu ecou în actualitate.”

Scenografia este semnată de Viorica Petrovici, unul dintre cei mai activi scenografi români,  coregrafia spectacolului le aparţine lui Mihai Babuşka şi Vali Roşca, iar asistent de regie este tenorul Valentin Racoveanu.

Îi veţi revedea pe artiştii îndrăgiţi ai Operei Comice Pentru Copii: Raluca Oprea, Oana Şerban, Roberta Enişor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitraşcu, Andrei Lazăr, Bogdan Şerban, Levente Ambrus, Andrei Roşu, alături de compania de balet a teatrului.

Foto credit: Cinemagia, Opera Comică pentru Copii – foto cu Stela Popescu

18
/03
/14

Dawid Trzensimiech de la Royal Opera House Covent Garden s-a alăturat în luna martie Comaniei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti. Artistul de origine poloneză poate fi urmărit miercuri, 19 martie, ora 19.00, pentru prima oară pe scena teatrului, în spectacolul de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet, în coregrafia lui Edward Clug.

18
/03
/14

Astăzi se împlinesc 20 de ani de când una dintre cele mai distinse şi talentate doamne ale teatrului şi filmului românesc nu se mai află printre noi. Gina Patrichi s-a stins din viaţă într-o zi de 18 martie, în urma unei boli necruţătoare, la o lună după ce primise Premiul UNITER pentru Excelenţa în teatru din mâna lui Richard Eyre, directorul London National Theatre, de atunci.

18
/03
/14

În ultima perioadă Adrian Văncică este recunoscut pe stradă pentru rolul său din serialul de televiziune „Las Fierbinți”, unde îl întruchipează, cu mare autenticitate, pe Celentano, un bețiv simpatic, un fel de Cetățean turmentat al zilelelor noastre.

17
/03
/14

Lecţia de violoncel, Revizorul, Când Isadora dansa, Maitreyi, Mobilă şi durere, O scrisoare pierdută, Femeia care şi-a pierdut jartierele, Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule? Şi multe alte spectacole. Programul teatrelor bucureştene, 17 - 23 martie.

17
/03
/14

La Godot-Café, pe Blănari, la numărul 14, s-a desfășurat un prânz cu cărți în mijlocul săptămânii. S-au prezentat, în context, colecțiile de primăvară-vară ale editurilor Humanitas și Humanitas Fiction. Printre acestea, Djuvara, Patapievici, Pleșu, Cărtărescu, Kundera, Baricco, Llosa, Sabato, Vonnegut, Anais Nïn sau Ezra Pounde.

17
/03
/14

Mihai Bendeac interpretează rolul principal în spectacolul Bani din cer, pus în scenă de Horaţiu Mălăele, la Teatrul de Comedie. O bună strategie de marketing, ar zice unii, dar, la o adică, Teatrul de Comedie, unul din puținele teatre de stat, ar trebui să susțină tinerele talente.

17
/03
/14

Cu o distribuţie de staruri cât pentru zece producţii, „The Grand Budapest Hotel”, noul film al americanului Wes Anderson, este o kino-feerie dificil de clasat, dar plăcută ochiului. Un film special, cum rar poate fi văzut pe marile ecrane.

17
/03
/14

Vlad Ivanov, care joacă alături de actori precum Ed Haris şi Tilda Swinton în "Snowpiercer", spune că s-a bucurat de experienţa unui rol într-un lungmetraj SF. Filmul a fost proiectat, în premieră în România, la gala de premiere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

15
/03
/14

Un nou proiect de educaţie nonformală prin film documentar, dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani din patru licee bucureştene, se desfășoară în perioada februarie – iunie 2014. Proiectul ,,Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar”, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, dă întâlnire unui număr de 20 de liceeni […]

15
/03
/14

Luni, 17 martie, în avanpremiera celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT (3 – 7 aprilie), spectatorii sunt aşteptaţi la o sesiune de Warm Up în club Control (str. Constantin Mille, nr. 4).

15
/03
/14

TVR a lansat aplicaţiile www.tvrplus.ro, prin intermediul cărora toate emisiunile şi producţiile Televiziunii Române vor putea fi vizionate, în direct sau înregistrate, pe tabletă şi pe telefonul mobil.