,,Suflet vagabond” –  călătorie spre spații negândite, fără limite sau prejudecăți
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-vagabond-calatorie-spre-spatii-negandite-fara-limite-sau-prejudecati/

,,Suflet vagabond” este o poveste neterminată despre viaţa celor mereu pe drum – imaginată de o actriţă şi un muzician: Simona Măicănescu şi Alex Simu. Ideea acestui spectacol s-a născut în 2014 pe scena celei de-a 15 ediţii a Festivalului Cultural European din Alger, când cei doi artişti s-au hotărât să construiască împreună o poveste, a lor şi a altor mii de oameni: povestea celor care călătoresc, umblă, aleargă întruna pentru că nu ştiu altfel să asculte lumea de azi.  

Un articol de Liliana Matei|6 decembrie 2015

Vorbind cu sufletul despre acest spectacol, Simona Măicănescu spune:

„Beckett, Brâncuși, Hannah Arendt și Etel Adnan, George Enescu și Gibran, Nina Cassian, Cioran și Saint-Exupéry, Victor Segalen, Marina Tsvetaeva și Rilke, Sebastiao Salgado, Rimbaud, Mozart, Doris Lessing, dar și alte suflete anonime… ne‐au dat smerenia și curajul să vă împărtășim crâmpeie de lume văzută dinspre partea celor care nu iubesc graniţele.

Migraţie, imigraţie, exil… Depinde dincotro te uiţi: unii se exilează în propria lor ţară, alţii sunt mai aproape de propriile rădăcini cu cât străbat mai multe meridiane. Dar, prin ochii lor, lumea se vede mai vastă, mai pașnică, devine mai luminoasă când se lasă cucerită înţelept de metisajul culturilor.

Povestea noastră vă invită deci, să porniți cu noi la drum către spaţii negândite, fără limite sau prejudecăţi. Totul va fi atât de simplu: dumneavoastră și noi.

Pe scenă, câteva valize – martorii călătoriilor trecute și viitoare – cărţi, instrumente de muzică, fotografii… Orice amprentă de cuvânt, de sunet sau privire, va rămâne, ca-ntotdeauna, un pretext pentru emoţii, pentru o nouă cugetare, sau doar un pas înainte spre senzaţii necunoscute.

Pe ţărmul unde ne vom întâlni, vă rugăm doar să daţi frâu liber sufletului. Lăsaţi-l să se îmbrace cu noi culori nebănuite, să danseze dacă vrea, să uite o clipă de vechi tradiţii și culturi.

Simona Măicănescu, Alex Simu – Alger, Amsterdam, București, Havana, Istanbul, Luxembourg, Paris, Stockholm, New York…

Adresa permanentă: tot pe drum!!”

Premiera cu public a spectacolului  ,,Suflet vagabond” va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 20:00, la ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90).

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.