„Suor Angelica”, spectacol de operă gratuit, online
https://www.ziarulmetropolis.ro/suor-angelica-spectacol-de-opera-gratuit-online/

Sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 18.30, vă invităm să urmăriţi, online, în transmisiune directă, spectacolul cu opera „Suor Angelica” de Giacomo Puccini.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2021

Lucrarea face parte din „Il Trittico”, alături de alte două opere scurte: „Il Tabarro” (Mantaua) și „Gianni Schicchi”, toate puse în scenă la Opera Brașov. Premiera mondială a avut loc la 14 decembrie 1918, la Metropolitan Opera din New York. Astfel, instituția inaugurează o lună specială, o lună sub semnul spiritualității, în care celebrăm Paștele catolic și ne pregătim pentru cel ortodox.

„Suor Angelica” are la bază libretul lui Giovacchino Forzano. Acţiunea se petrece pe la sfârşitul anului 1600, într-o mănăstire de lângă Siena, unde viaţa se desfăşoară în obişnuinţa şi rigorile sale. Angelica fusese trimisă la mănăstire pentru a pune capăt scandalului iscat odată cu naşterea nelegitimă a copilului ei, păcat condamnat de societate şi neiertat de familie. De şapte ani este printre maici, fără nici o ştire despre copil şi nici despre rude. Primeşte vizita mătuşii ei, care îi spune că fetița ei a murit. Suor Angelica recurge la sacrificiul suprem, având în faţa ochilor imaginea copilului chemând-o la el.

Distribuția:

Suor Angelica – Aurelia Florian (debut)

La Zia Principessa – Carmen Topciu

La Maestra Delle Novizie – Asineta Răducan

La Badessa – Cristina Coatu

Suor Genovieffa – Paula Duca (invitată)

Una Novizia – Andromeda Nemeș

Suor Osmina – Daniela Puiu-Surdeanu

Suor Dolcina – Geanina Tomescu

Prima Sorella Cercatrice – Anca Moguț

Seconda Sorella Cercatrice – Anca Panait

La Suora Infirmiera – Rodica Iuga

Una Bimba – Sofia Nanu Popa

 

Își dă concursul Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim (debut). Regia artistică este semnată de Valentina Mărgăraș. Scenografia: Rodica Garștea. Regie scenă: Marilena Aldea.

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ZkBmSHCAP48 și va putea fi vizionat gratuit! De asemenea, spectacolul beneficiază de subtitrare în limba română.

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.