Sylvester Stallone, 71! Zece curiozități despre Stallone
https://www.ziarulmetropolis.ro/sylvester-stallone-69-cinci-lucruri-mai-putin-stiute-despre-parintele-lui-rocky/

„O dată în viaţă eşti obligat să te zbaţi pentru o şansă la nemurire. Dacă nu o faci, trăieşti degeaba” – Sylvester Stallone. Actorul născut în 1946, la New York, împlineşte astăzi 71 de ani. Stallone s-a lăsat de facultate ca să devină actor, dar rolurile s-au lăsat aşteptate. A obţinut câteva roluri în piese de „teatru de avangardă” şi a apărut chiar şi într-un film semi-erotic. Pentru a se întreţine, a lucrat ca ajutor de bucătar, vânzător de peşte şi uşier la un cinematograf. În anii ’80 a devenise unul din „cel mai bine plătiţi actori din istorie”.

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2017

Rocky Balboa, popularul său personaj a luat viață într-o noapte din primăvara anului 1975, după vizionarea meciului de box dintre campionul Muhammad Ali și necunoscutul Chuck Wepner, cel care a reușit să reziste loviturilor lui Ali.  Chuck pierde prin decizia arbitrilor, dar reușește să-l trimită la podea pe campioncâștigând astfel admirația publicului.

Inspirat de acest meci, Stallone s-a încuiat într-o cameră timp de trei zile, în care a scris scenariul filmului. Mai mulți producători s-au arătat interesați de scenariu, dar Stallone a insistat că nu-l vinde decât cu condiția să joace el însuși în rolul principal.

Ofertele au crescut substanțial, de la câteva zeci de mii de dolari, la peste o sută de mii, producătorii dorind o vedetă consacrată ca Robert Redford, Burt Reynolds sau Ryan O’Neal în rolul principal. Deși nu mai avea în cont decât aproximativ 100 dolari, Stallone s-a ținut ferm pe poziție.

În cele din urmă, au căzut de acord că Stallone va interpreta rolul, cu condiția ca bugetul filmului să nu depășească un milion de dolari. „Rocky” a fost finalizat pentru aproximativ 1,1 milioane dolari și a devenit unul din cele mai mari succese de casă din toate timpurile, încasând aproape 120 de milioane dolari în Statele Unite și Canada și aproape 100 de milioane dolari în restul lumii.

Filmul a fost nominalizat la zece premii Oscar, din care a câștigat trei, între care și cel mai important, pentru cel mai bun film al anului. Sylvester a fost nominalizat ca cel mai bun actor și cel mai bun scenarist. Stallone este unul dintre cei patru oameni de film nominalizați la Oscar în același an ca actor și scenarist, ceilal\i trei fiind: Charlie Chaplin, Orson Welles, Woody Allen.

Al doilea personaj care l-a menținut pe Sylvester Stallone în topul celor mai bine plătiți actori din lume până la sfârșitul anilor ’90 a fost John Rambo, veteran al războiului din Vietnam.

CURIOZITĂȚI din viața lui Sylvester Stallone

Din cauza nepriceperii doctorului care a asistat la nașterea sa, Stallone s-a născut cu partea stângă a feţei paralizată. Nefericitul incident i-a afectat vorbirea, fapt ce făcea aproape imposibilă o viitoare carieră în actorie.

Când a venit în New York pentru a deveni actor, nimeni nu vroia să-l angajeze. La un moment dat, Stallone a dormit timp de trei săptămâni pe peronul autogării din New Jersey din cauza lipsei banilor.

Stallone mai avea în cont doar 106 dolari când proiectul său, “Rocky” (1976), a primit undă verde de la producă’torul Irvin Winkler.

Lucrurile au luat o întorsătură urâtă în momentul în care actorul a fost nevoit să-şi vândă câinele unui străin, cel mai loial companion, cu doar 25 de dolari. A fost momentul care l-a doborât.

Imediat ce a intrat în posesia banilor pentru „Rocky”, Stallone a cheltuit 15.000 de dolari pentru a da de urma câinelui său, care apare şi în film.

Nu-i place prenumele său şi de aceea se recomanda simplu, “Sly”

în 1988 i-a fost oferita suma de 4 milioane de dolari pentru a apărea intr-o reclama la bere, cu conditia să-şi tundă părul; când a refuzat, i s-a oferit un milion de dolari în plus, pentru a merge la frizer, dar răspunsul actorului a fost… nu.

Este un fan al filmelor de la Bollywood

A fost căsătorit de trei ori, cu Sasha Czack cu care are doi copii, cu Brigitte Nielsen, de care divortează în 1987 și cu Jennifer Flavin, alături de care are trei copii.

În timpul liber pictează pe pânză şi il consideră pe Leonardo Da Vinci eroul lui personal

Foto: Sylvester Stallone – cinemagia

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

15
/11
/19

Serile de film de la Centrul Ceh se apropie de sfârșit, iar pe 18 noiembrie va fi proiectat penultimul documentar al ediției de toamnă, „Year Without Magor: Genius Cannot Be Faked” și în ziua următoare, pe 19 noiembrie, la Fiction Tuesdays, va rula „The Inheritance or Fuckoffguysgoodday”.

15
/11
/19

Serialele „Narcos”, „4 Blocks”, „O Doutrinador”, „Un gallo para Esculapio” și „El Lobista”, producții realizate în America Latină și Europa vor fi difuzate de postul TNT, începând cu 18 noiembrie. Serile de luni vor fi dedicate băieților răi și vor purta titlul generic de „Lunea Mafioților”.

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

07
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Pentru spectatorul român, filmul "Maria, Regina României" (2019), de Alexis Sweet Cahill, vine ca o ciudăţenie. E egal diferit de Noul Val şi de fostele filme pretins istorice de tip Sergiu Nicolaescu şi arată mai degrabă ca o producţie britanică de televiziune, doar că se vorbeşte şi româneşte.

07
/11
/19

Proiecțiile de film continuă la Centrul Ceh, iar zilele de luni și marți, 11 și 12 noiembrie, nu fac excepție. Documentary Mondays aduce „Citizen Václav Havel Goes on Vacation”, pe când „My Sweet Little Village” se vede la Fiction Tuesdays.

07
/11
/19

ICON production anunță premiera în cinematografe a documentarului PALAT PENTRU POPOR regizat de Boris Missirkov și Georgi Bogdanov, ce va avea loc pe 15 noiembrie. Selectat în competiția oficială DOK Liepzig anul trecut, filmul spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.