Târg de carte SF & Fantasy – Final Frontier 6, la Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/targ-de-carte-sf-fantasy-final-frontier-6-la-casa-artelor/

Cea de-a VI-a ediţie a singurului târg de carte SF&Fantasy din ţară, Final Frontier, are loc ]n acest weekend, pe 1 şi 2 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor din capitală, între orele 11-19. Evenimentul reuneste edituri de literatură science-fiction şi fantasy, cititorii putându-se bucura de reduceri speciale de pret şi titluri noi.

Un articol de Petre Ivan|31 martie 2017

Organizatorii Final Frontier îi aşteaptă pe iubitorii genului la SF&Fantasy Centrul Cultural Casa Artelor  (B-dul Mircea Vodă nr.5), sâmbătă şi duminică de la 11:00 la 19:00. Intrarea este liberă, iar participanţii vor descoperi mai mult decât un târg de carte, o lume SF&Fantasy cu toate faţetele ei #CreziTotCeVezi #FF6.

În fiecare an, Final Frontier reuneşte editurile de SF&Fantasy: Nemira, Paladin, Corint, Millenium, Tracus Arte, Tritonic, Crux, Herg Benet, Crime Scene Press, Books Express.

În acest an, cititorii se pot bucura de titluri noi şi de reducerile special pentru târg la cărţile autorilor români şi străini şi de cele mai recente volume în limba engleză.

Scriitorii prezenţi anul acesta la târg: Michael Haulică, Oliviu Crâznic, Dragoş C. Butuzea, Aurel Cărăşel, Marian Coman, George Arion, Sebastian A. Corn, Alexandru Voicescu; şi scriitorii din noua generaţie: Andrei Panţu, Andrei Mazilu,  Alexandru LambFinal Frontier 6a, Florin Purluca, Cătălina Fometici, Cezarina Anghilac şi Ovidiu Eftimie, autorul fenomenului „Arhanghelul Raul” le vor oferi autografe celor prezenţi.

Invitatul special al ediţiei este scriitorul Dan Doboş. Aceştia vor participa la dezbaterile şi lansările din programul târgului.

Pentru că pasiunea pentru SF şi Fantasy trece dincolo de cărţi, fanii vor putea colecţiona cele mai noi obiecte fan art de la Nyx Art şi Wizart Room, vor putea trece de partea bună a forţei alături de Cavalerii Jedi din Star Wars care vor fi şi anul acesta cu noi sau se vor putea pierde în sesiunea de Live Drawing de bandă desenată.

De asemenea, la târg vor fi disponibile demo-uri de make-up SF alături de Alina Diana Crisu şi echipa, dar şi revistele de la HAC! BD şi board games de la Red Goblin.

Final Frontier este un eveniment marca Bookblog.ro-cel mai important blog despre cărţi şi lectură de pe internetul românesc. În cei peste nouă ani de existenţă, el a devenit un reper pentru tinerii pasionaţi de lectură, un ghid care îi ajută să aleagă mai bine şi mai uşor cărţile care merită citite.

Organizatorii evenimentului anunţă că există şi câteva motive pentru ca amatorii genului fantasy şi SF să evadeze toată ziua în Final Frontier #6: Xbox îi invită pe amatori să îşi încerce puterile alături de prieteni la o consolă Xbox One şi jocurile sale fantastice.

La târg vor fi disponibile şi ateliere: Robotică cu Academia Inventează.ro, Scriere creativă alături de scriitori consacraţi, Bandă desenată cu Vlady, Anime cu Aice Teodorescu şi Astronomie cu Adrian Şonka.

Nu în ultimul rând, cei intersaţi vor putea urmări un scurtmetraj semnat de scriitoarea Doina Ruşti urmat de o sesiune de Q&A.

Foto: Final Frontier 6 – facebook.com/finalfrontier.ro

12
/09
/16

„Nu am ştiut că au fost atât de mulţi idioţi în lume, până când am început să folosesc Internetul.” - Stanislaw Lem. În urmă cu 95 de ani, într-o zi de 12 septembrie, se năştea la Lvov (pe atunci în Polonia), unul din cei mai cunoscuţi autori de literatură ştiinţifico-fantastică.

08
/09
/16

Deşi acceptase cu plăcere invitaţia lui Ion Caramitru de a deschide noua serie a Conferinţelor Teatrului Naţional, din motive de sănătate, Neagu Djuvara a decis să amâne conferinţa programată pe 2 octombrie 2016, la Sala Studio.

07
/09
/16

România participă și în acest an la Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg, avându-i ca invitați pe scriitorii Herta Muller, Gabriela Adameșteanu, Magda Cârneci, Svetlana Cârstean și Bogdan Ghiu.

05
/09
/16

Pentru a înţelege mai bine cinematografia, este întotdeauna util să revenim la filmul mut, a cărui diversitate a fost remarcabilă. Acolo s-au pus bazele gramaticii vizuale, prin căutările marilor cineaşti-pioneri, aşa cum reaminteşte volumul nou apărut „Limbajul cinematografic în era filmului mut”, de Silviu Şerban.

01
/09
/16

"Cred că, dintre toate minunile lumii, cea mai mare minune este Iubirea!" - George Șovu. Apreciatul romancier și scenarist a murit, luni, la vârsta de 85 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc, astăzi, de la ora 13.00, la Cimitirul Mănăstirii Cernica. George Şovu este autorul scenariilor pentru celebra serie de filme 'Liceenii'.

31
/08
/16

Într-un volum colectiv, „Cum (să) îmbătrânim”, publicat în acest an de editura Baroque Books & Arts, mai mulți scriitori (dar nu numai) întorc pe toate fețele vârstele senectuții.

31
/08
/16

Peste 28 de milioane de oameni din toată lumea vorbesc româneşte. Limba română se predă în şcoli din 43 de ţări şi este vorbită oficial în 20 de state în care există comunităţi mari de români. Este, de asemenea, limbă oficială sau administrativă în Uniunea Latină şi în Uniunea Europeană. Româna este şi una dintre cele cinci limbi în care se oficiază servicii religioase pe Muntele Athos.

29
/08
/16

"Să nu vedem în generaţia tinerilor de astăzi decât o umanitate decăzută de la standardele noastre mi se pare un lucru urât şi trist. Şansa lor e acum, şi ei nu vor trăi şi nu vor gândi ca noi, deşi poate ne vor duce viaţa şi gândurile mai departe", spune Mircea Cărtărescu. Scriitorul îi dă replică, astfel, rectorului de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, cel care acuzase “generaţia de studenţi Facebook şi Google” că “nu are destulă cultură generală şi s-a obişnuit să îşi rezolve temele cu informaţii găsite pe Internet”.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

24
/08
/16

Pe 9 septembrie, între orele 9.00 şi 23.00, va avea loc cea de a V-a ediţie a Nopţii Literaturii Europene la Bucureşti, un eveniment al Reţelei Institutelor Culturale Naţionale din Europa (EUNIC), care se desfăşoară anual în mai mult de 70 de oraşe din toată lumea.

23
/08
/16

Am călătorit cu trenul după o pauză consistentă, mai lungă de un deceniu. Habar nu mai avem despre felul cum mai arată interiorul vagoanelor și nici despre „fauna” care le populează. Ziua era una liberă pentru tot poporul, destinația una de relaxare (Brașov), deci bănuiesc că publicul era puțin diferit de cel obișnuit. Oricum, prima impresie, a interiorului vagoanelor, a fost una bună, prin comparație cu ceea ce era în vremurile când făceam naveta săptămânal pe ruta București – Găești.

23
/08
/16

“Ritmul în care trăim, configuraţia fiecărei zile (din care răgazurile, perioadele de otium fertil sunt, practic, evacuate) reduc până la o limită îngrijorătoare timpul rezervat altădată lecturii.” – Andrei Pleşu. Scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu - reper al vieţii publice şi academice româneşti - împlineşte, astăzi, 68 de ani.

19
/08
/16

INTERVIU La 25 de ani, Editura Nemira are casă cu grădină; trei câini, trei pisici; peste 1500 de autori publicați. Entuziasm, limonadă rece. Și un director general doar oleacă mai bătrân decât ea: Ana Nicolau.

18
/08
/16

„M-am născut la trei zile după intrarea României în război. Am avut, până am plecat în Franţa, la vârsta de doisprezece ani, extrase de naştere pe care scria «născut la 18/31 august». Se dădeau ambele date.“ Viaţa lui Neagu Djuvara începe aşadar în 1916, la Bucureşti, sub semnul aventurii şi al peregrinărilor.

18
/08
/16

“Anii de comunism au creat acest fenomen: să ajungi să îţi fie scârbă de ţara ta.” - Neagu Djuvara. Istoricul, scriitorul şi diplomatul Neagu Djuvara împlineşte, astăzi, 100 de ani.

17
/08
/16

Pentru pasionații de istorie sau pur și simplu cei care vor romane pline de personaje memorabile și întorsături de situație, seria Războiul celor Două Roze spune povestea tulbure și fascinantă a celor 30 de ani de război civil între cele mai mari familii nobiliare din Marea Britanie: Casa York și Casa Lancaster, una dintre ce mai brutale și sângeroase perioade din istoria Regatului. Este totodată perioada istorică și politică poate cea mai controversată și renumită, cu numeroase reprezentări în cărțile de istorie, romane, filme și seriale.