Targul de Ie Românească, în centrul Alchemia
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-de-ie-romaneasca-in-centrul-alchemia/

Alchemia şi Iiana invită publicul la Targul de Ie Românească, în perioada 3-6 octombrie 2013. După succesul din luna iunie, organizatorii revin în cadrul celui de-al doilea târg cu cea mai mare şi valoroasă selecţie de ii româneşti tradiţionale, dar şi cu multe alte piese originale. Vor fi expuse în total peste 700 de piese noi […]

Un articol de Corina Vladov|1 octombrie 2013

Alchemia şi Iiana invită publicul la Targul de Ie Românească, în perioada 3-6 octombrie 2013. După succesul din luna iunie, organizatorii revin în cadrul celui de-al doilea târg cu cea mai mare și valoroasă selecție de ii românești tradiționale, dar și cu multe alte piese originale.

Vor fi expuse în total peste 700 de piese noi şi vintage din colecția toamnă-iarnă 2013-2014. Târgul va fi deschis în Alchemia – centru pentru arte contemporane (Calea Moşilor 95, Bucureşti) – și va putea fi vizitat începând de joi, 3 octombrie, până duminică, 6 octombrie, între orele 10.00 şi 20.00.

Creaţii nemuritoare, la Targul de Ie Românească

Vizitatorii vor putea admira și cumpăra ii românești pentru femei, copii și bărbați, precum și fuste unicat din fote și valnice, rochii cu broderie vintage, bundițe din blană naturală de oaie, sau veste din lână și brâuri lucrate manual, specifice diferitelor regiuni etnografice ale țării.

targul de ie

Afişul evenimentului

Odată cu prima ediție din iunie 2013, Targul de Ie Românească își propune să readucă în centrul atenției bucureștenilor această bluză simplă, dar spectaculoasă, specifică românilor și „împrumutată“ de-a lungul timpului de unii dintre cei mai importanți designeri vestimentari.

Iiana, partenerul Alchemia pentru acest eveniment, este un brand românesc care a selecționat atent cei mai buni producători români de ii lucrate 100% manual.

Informații suplimentare aflați la www.alchemia.ro

Foto: Targul de ie românească –  Alchemia

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

13
/06
/19

Teatrul de Comedie găzduiește în perioada 20-23 iunie 2019, în foyerul Sălii Radu Beligan, expoziția de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu. Expoziția cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor și camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât și cel care realizează fotografia, sunt actori.