Târgul Gaudeamus, pentru carte școlară
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-gaudeamus-pentru-carte-scolara/

Au mai rămas doar două zile până la deschiderea noului an şcolar. Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară, ajuns în acest an la ediţia cu numărul 13, se va desfăşura în perioada 16 – 27 septembrie şi va fi găzduit în premieră de Parcul Cişmigiu – intrarea din Bulevardul Regina Elisabeta, în vecinătatea Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr.

Un articol de Liliana Matei|12 septembrie 2015

Așadar, vă invităm să combinați utilul cu plăcutul, să cumpărați de aici manualele și auxiliarele de care mai aveți nevoie și apoi să vă relaxați pe aleile celui mai cunoscut parc bucureștean. Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10.30 şi 19.30, iar accesul este liber.

Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară, cel mai longeviv eveniment cu acest profil de pe piaţa de carte românească, este organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media Radio România.

Derulat anual în preajma începutului de an şcolar, într-un interval în care cererea de servicii şi produse educaţionale este foarte ridicată, Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară are ca principal obiectiv crearea, pentru toţi cei implicați în procesul educațional, a unui cadru adecvat pentru analiza şi achiziţia manualelor şi a auxiliarelor şcolare.

Iată câteva dintre motivele pentru care GAUDEAMUS Carte Şcolară se poate dovedi cea mai potrivită alegere în campania de pregătire a noului an şcolar:

  • Oferta aproape completă de manuale şi auxiliare aprobate de ministerul de resort, publicate de cele mai apreciate edituri din România, disponibilă într-un singur spațiu;
  • Pachete speciale, oferte promoţionale şi discounturi semnificative acordate direct de către edituri;
  • Materiale didactice pentru toate nivelurile şi disciplinele, utile deopotrivă studiului individual şi activităţii în clasă;
  • Numeroase titluri din bibliografia şcolară, din literatura română şi universală;
    Cele mai recente apariţii editoriale în vogă printre tinerii cititori, în măsură să le
    trezească interesul şi celor mai puţin pasionaţi de lectură.
27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.

21
/08
/17

Cartea „Confesiunile unei măști” (traducere din limba japoneză de Emil Eugen Pop) a fost publicată la editura Humanitas Fiction.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

11
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă sâmbătă, 12 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie Poeţi-Actori, Actori-Poeţi, un remember liric dedicat poeţilor-actori și actorilor poeţi Theodor Danetti şi Emil Botta.

10
/08
/17

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

08
/08
/17

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT anunță numele autorilor români care vor lua parte la sărbătoarea literaturii, în perioada 4-8 octombrie 2017, la Iași. La Casa FILIT publicul se va întâlni cu autorii Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu.

26
/07
/17

Domnule Zografi, a trecut multă vreme de când vreau să vă scriu. Am motive strict literare, desigur, dar mai e ceva: Fizica. Aveți Fizica la bază, ceea ce, nu vă ascund, mă duce cu gândul la domnul Sabato.

24
/07
/17

Cartea „Călătoria diletanților (Din amintirile locotenentului în rezervă Amiran Amilahvari)” (în ireproșabila traducere a lui Nicolae Iliescu) a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2017.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…