Teatrul „Gong” livrează povești online
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-gong-livreaza-povesti-online/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu lansează „Meniul cu poveşti şoptite”, o platformă audio special creată pentru cei mici.

Un articol de Liliana Matei|2 aprilie 2020

Meniul cu povești șoptite” a fost creat ca o alternativă locală la anularea evenimentelor publice în incinta teatrelor din România. Prin intermediul acestei secțiuni, actorii rămân conectați cu fanii lor, cărora le citesc povești de noapte bună, contribuind, totodată, la dezvoltarea unui nou public pentru teatrul sibian. Toate înregistrările sunt disponibile gratuit, pe teatrulgong.ro, iar lista fișierelor audio este actualizată zilnic. Prima poveste distribuită în acest meniu este „Zâna Zânelor” de Petre Ispirescu, în lectura Luciei Barbu.

Pentru noi e foarte important să rămânem în legătură cu publicul nostru, promovând interacțiunea chiar și în mediul digital. În același timp, suntem conștienți că doar împreună putem crea un cadru-suport pentru a trece mai ușor această perioadă de criză și am fost bucuroși să ne reconfigurăm programul cu sprijinul total al administrației locale. E important ca cei mici să nu rămână prea mult timp în fața ecranelor luminoase, cu atât mai puțin seara, înainte de pregătirea pentru un somn odihnitor. Așadar, aceste podcasturi audio sunt o alternativă înțeleaptă pentru publicul nostru.”, a declarant Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

În acest moment, toate spectacolele și manifestările cu public ale Teatrului „Gong” sunt amânate pe perioadă nedeterminată. Între timp angajații teatrului pregătesc proiectele ce vor lansa redeschiderea cu public în sală.

 

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.