Teatrul „Gong” te pregătește de examen!
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-gong-te-pregateste-de-examen/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu reia seria atelierelor de vorbire în public şi de gestionare a emoţiilor. Aceste module dedicate în mod special adolescenţilor din anii terminali sunt coordonate de pedagogul teatral Ana Mujat.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2023

Fiecare modul se constituie din trei ateliere cu o durată individuală de aproximativ două ore, grupele fiind formate din cel mult 12 elevi, astfel încât să se asigure un cadru participativ lejer, dar intensiv. Prima serie de ateliere va debuta vineri, 12 mai, de la ora 18:00.

Programul de Educație Participativă al Teatrului „Gong” din Sibiu își propune implementarea unor activități de grup și fair-play, care să susțină crearea unei platforme de dialog pentru dezvoltare personală, într-un mediu prietenos ce promovează educația prin participare. Atelierele propuse promovează dezvoltarea abilităților de a susține un discurs puternic în prezentările orale, transmiterea eficientă a unui mesaj și esențializarea acestuia prin gestionarea constructivă a emoțiilor. Prezentate ca un joc prin tehnica artei actorului, sesiunile cu elevii de liceu au ca obiectiv identificarea emoțiilor puternice în raport cu diferite situații, astfel încât participanții să își poată controla vorbirea și respirația, dar și gesturile, pentru a depăși orice obstacole în fața unei prezentări publice.

Cariera Anei Mujat a înclinat mereu între cele două pasiuni ale sale: teatrul și pedagogia. În ultimii ani a fost profesor la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 și lector universitar doctor în Departamentul de Artă Teatrală Sibiu, în cadrul căruia a semnat o parte din regiile spectacolelor studențești cu un mare succes la public, iar din luna mai a acestui an se alătură echipei Teatrului „Gong: Sibiu. Ana Mujat, profesor și actriță, provoacă adolescenții sibieni (cu vârsta între 14 și 18 ani) să participe la un atelier, care are ca scop dezvoltarea personală, focusarea atenției și public speaking. Cuvântul cheie în jurul căruia gravitează atelierul este emoția. Cum să ne gestionăm emoțiile? Pe ce să ne concentrăm, într-un context care ne provoacă neliniște? Cum să ne reglăm ritmul interior și exterior? Acestea sunt întrebările la care Ana este pregătită, prin diferite tehnici psihopedagogice și teatrale, să le răspundă participanților.

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea adolescenților la toate cele 3 sesiuni este esențială. Participarea la acest program se face prin achitarea unui bilet în valoare de 14 lei. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. Biletele la acest atelier sunt puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.