Teatrul Ion Creangă prezintă „Cei trei purceluși”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ion-creanga-prezinta-cei-trei-purcelusi/

Vacanţa aduce noi spectacole şi motive de bucurie în Amfiteatrul VăraTIC de la Teatrul Ion Creangă.

Un articol de Liliana Matei|16 iunie 2021

Primul dintre acestea este spectacolul „Cei trei purceluși”, o adaptare după clasica poveste a celor trei năzdrăvani care și-au construit căsuțe pentru a se ascunde de lupul cel flămând. Adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, spectacolul va avea premiera sâmbătă, 19 iunie, ora 18:00, în aer liber, în Amfiteatrul VăraTIC din grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5).

Scris și regizat de Ion Ionuț Ciocia, spectacolul se înscrie în proiectul „ideaTIC. Laboratorul de povești”, o inițiativă lansată de Teatrul Ion Creangă cu scopul de a încuraja realizarea de producții după idei și texte propuse de actorii teatrului. Cu o montare dinamică, bazată pe interactivitate și o abordare creativă a mijloacelor scenografice imaginate de Andrei Răduț, spectacolul va putea fi urmărit pe întreaga durată a stagiunii estivale „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”.

Cei trei purceluși

Scenariul, muzica și regia: Ion Ionuț Ciocia
Scenografia: Andrei Răduț
Înregistrări audio: Chartmaker

Lupul: Ion Ionuț Ciocia

Purcelușii: Julieana Drăghici, Maria Țăran, Cristian Crețu/Voicu Hetel

Biletele pentru reprezentația din 19 iunie (premieră) și 27 iunie sunt disponibile online, pe platformele entertix.ro și myticket.ro, și la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767.934.374.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

 

 

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

28
/06
/22

Filarmonica „George Enescu”, cea mai veche și mai reprezentativă instituție muzicală a României, organizează în perioada 1-5 iulie 2022 prima ediție a festivalului internațional, intitulat Athenaeum Summer Festival.