Teatrul Metropolis a sarbatorit cinci ani de existenta oferind premii publicului fondator
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-a-sarbatorit-cinci-ani-de-existenta-oferind-premii-publicului-fondator/

Teatrul Metropolis a sărbătorit joi seară cinci ani de la înfiinţare printr-o gală ceva mai specială în care premiile au fost acordate nu actorilor de pe scenă sau regizorilor, scenariştilor ori oamenilor din teatru, ci spectatorilor fideli, „spectatorilor fondatori”, care „au ales să urmărească de la începuturi toate spectacolele puse în scenă la Metropolis”.  „Se […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Teatrul Metropolis a sărbătorit joi seară cinci ani de la înfiinţare printr-o gală ceva mai specială în care premiile au fost acordate nu actorilor de pe scenă sau regizorilor, scenariştilor ori oamenilor din teatru, ci spectatorilor fideli, „spectatorilor fondatori”, care „au ales să urmărească de la începuturi toate spectacolele puse în scenă la Metropolis”.

 „Se împlinesc cinci ani şi iată că este poate printre momentele foarte frumoase care se pot petrece între o energie a celor care sunt implicaţi în spectacole – artişti, regizori, scenografi – şi publicul nostru. (…) Eu cred că la Teatrul Metropolis este o mare familie şi comunitatea teatrală nu trebuie să se sărbătorească doar pe ea, ci trebuie să sărbătorim şi oamenii care ne fac să existăm”, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

Evenimentul a demarat cu 14 premii speciale de fidelitate oferite tot atâtor spectatori ai teatrului, de la cei mai tineri până la decanul de vârstă, o doamnă de 95 de ani.

Printre premiile oferite s-au numărat „Nicio zi fără teatru”, „Teatrul în familie”, „Limba noastră-i o comoară”, „CTC – Controlul Teatrului de Calitate”, „Veronica Micle”, „Ovidiu Ioaniţoaia”, „Metropolis, pământ românesc”, sau premii cu numele unora dintre spectacolele instituţiei – „Doctori, femei şi alte întâmplări”, „Peşte cu mazăre”.

Au urmat premiile speciale „Metropolis 5” oferite pentru cel mai tânăr spectator, cel mai longeviv spectator, cel mai spectaculos salt profesional, cel mai bun ambasador al teatrului în rândul tinerilor şi pentru cel mai original spectator. Printre sponsori s-a aflat şi Cinnamon Beauty Salon.

Premiile Metropolis 5 au fost înmânate de actorii Mihai Bendeac şi Marius Manole, directorul UNATC Adrian Titieni, reprezentantul Primăriei Bucureşti, Alexandru Papagheorghiu, şi de directorul instituţiei, George Ivaşcu.

Ivaşcu le-a promis spectatorilor la finalul premiilor că în viitorul foarte apropiat se gândeşte să schimbe numerotarea scaunelor din sală de spectacol cu numele spectatorilor celor care au participat la fondarea teatrului.

„Mi-aş dori ca în viitor scaunele din sală nu mai aibă numere. Să nu mai fie locul 5 sau locul 10, numărul 1 sau numărul 15. Aş vrea ca fiecare spectator fondator va avea locul personalizat. Mi-ar plăcea să ştiu că peste câţiva ani de zile vor veni oameni care să spună: ‘Pe mine mă cheamă George, aveţi liber locul cu numele meu'”, a spus directorul teatrului pe scenă în aplauzele şi murmurele de aprobare ale publicului.

El a povestit că la începuturile „poveştii” nu avea foarte multă încredere în reuşita proiectului, dar în prezent, după cinci ani de spectacole, este bucuros că spectacolele se joacă de cele mai multe ori cu casa închisă.

„M-am gândit că este un loc în care se ajunge foarte greu, nu este în buricul oraşului, la o gură de metrou sau, sau, sau… şi atunci iată cum oamenii într-un mod foarte ciudat au simţit nevoia să vină şi acum s-a format un public fidel. Şi iată cum în cinci ani de zile am ajuns să avem un slogan numit ‘Teatrul Metropolis, un teatru deschis cu casa închisă’, pentru că aşa este şi asta datorită publicului şi, cred eu, în mod special a artiştilor şi a spectacolelor pe care noi le avem în portofoliu. Restul, cum s-a construit, cât de greu a fost, şi a fost greu, nici nu mai contează pentru că bucuria din seara asta, bucuria celor cinci ani şi a publicului fidel de teatru, cred că este cel mai important”, a mai spus George Ivaşcu.

Sursa: Agerpres

29
/12
/16

De sute de ani, odată cu intrarea în post, lumea românească intră într-o stare de înfrigurată aşteptare a şirului de sărbători ce durează până la Sf. Ion. Domnii fanarioţi, aflaţi pe tronurile de la Iaşi şi Bucureşti din 1711 (1716), până în 1821, au adus un plus de culoare ce aminteşţte, în mic, fastul Curţii imperiale bizantine.

26
/12
/16

Corul Armatei Roșii, al cărui director și 60 de membri se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră, reprezintă un simbol al Rusiei aplaudat pretutindeni, chiar și în zonele de conflict. Repertoriul său include astăzi mai mult de 2.000 de opere, de la cântece folclorice sau care glorifică URSS la muzica sacră, trecând prin cele mai mari hituri moderne internaționale, pe care le interpretează cu voci puternice, însoțite de coregrafii acrobatice.

26
/12
/16

CRONICĂ DE FILM Noul film al lui Damien Chazelle, „La La Land”, este în primul rând o surprinzătoare explozie de muzică și culori. Un film fermecător la suprafață, însă dulceag și convențional sub poleiala de musical care vrea să omagieze Epoca de Aur a Hollywood-ului.

26
/12
/16

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani. Cântărețul și compozitorul al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou a vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care s-a întins pe aproape patru decenii, primul său album solo "Faith", din 1987, fiind vândut în 20 de milioane de discuri și ocupând prima poziție în topuri.

22
/12
/16

Scenograful Ștefan Caragiu, decan al Facultății de Teatru al UNATC București, crede că talentul se împarte în mod egal pe generații. Consideră că studenții au dreptul și chiar obligația de a se revolta atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum trebuie.

22
/12
/16

Doi colindători scăpaţi parcă de la balamuc, după felul cum sunt costumaţi, iau cu asalt un autobuz la ora când cafelele încă nu și-au făcut pe deplin efectul. Ambii sunt îmbrăcați în cămăși de noapte de damă, albe cu floricele verzi, cu dantelă la guler și mâneci, încinși cu niște sfori groase la mijloc purtând pe capete niște căciuli din pieile unor miei, care probabil s-au născut și au murit înainte de căderea comunismului.

22
/12
/16

De Crăciun, TVR 1 a pregătit telespectatorilor săi concerte tradiţionale de colinde, dar şi ale unor vedete internaţionale, ediţii speciale ale emisiunilor postului iubite de public, întâlniri cu vedetele preferate, reportaje şi documentare în premieră. (...) Pe 25 decembrie, de la 16.00, TVR 1 oferă telespectatorilor bucuria de a rememora şlagăre ale anilor ‘70, ‘80 şi ‘90, devenite favoritele multor generaţii

22
/12
/16

Cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, care se bucură deja de şapte nominalizări la Globurile de Aur şi se poziţionează astfel ca unii dintre marii favoriţi la Oscaruri, ,,La La Land” va avea premiera în cinematografele din România pe 23 decembrie.

22
/12
/16

Într-o zi de 22 decembrie (1956) se stingea din viaţă Nicolae Labiş, unul dintre cei autentici si sensibili poeti ai literaturii romane, supranumit de criticul Eugen Simion - "buzduganul unei generatii".

21
/12
/16

“Allied”, cu cu Marion Cotillard şi Brad Pitt în distribuție, “Collateral Beauty”, Will Smith, Keira Knightley, Edward Norton, Kate Winslet şi Helen Mirren, “Alice Through the Looking Glass”, cu Helena Bonham Carter si Johnny Depp și „Office Christmas Party”, cu Jennifer Aniston pe afiș, se numără printre cele mai proaste filme ale anului, în opinia celor de la faimoasa revistă Rolling Stone.

21
/12
/16

Cartea „Dragă, mă duc la Charlie” (traducere din limba franceză de Tudorel Urian) a fost publicată anul acesta, la Editura All. Maryse Wolinski (născută în Algeria) este jurnalistă şi scriitoare, soţia caricaturistului Georges Wolinski, ucis în atentatele de la revista satirică „Charlie Hebdo”, pe 7 ianuarie 2015.

21
/12
/16

Născută într-o zi de 21 decembrie (1935), la Slobozia-Hodorogea, Orhei, în Basarabia, Stela Popescu a venit pe lume într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă.

21
/12
/16

Noua premieră a Teatrului Național din București, “Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în regia şi conceptul scenic al lui Ion Caramitru, va avea loc duminică 8 ianuarie, de la ora 19.30, la Sala Studio a TNB. Din distribuție fac parte: Petre Ancuța, Emilian Mârnea , Călbăjos precum și artisti de la Circul Globus.