Teatrul Metropolis caută 10 actori pentru spectacolul aniversar de 10 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-cauta-10-actori-pentru-spectacolul-aniversar-de-10-ani/

Teatrul Metropolis organizează audiţie naţională pentru spectacolul aniversar al celor 10 ani de existenţă.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2016

În anul 2017, Teatrul Metropolis sărbătorește aniversarea primului deceniu de la înfiinţare. Cu această ocazie va pune în scenă, în stagiunea curentă, un spectacol ale cărui roluri principale vor fi jucate de 10 actori tineri. Piesa va fi scrisă special pentru acest eveniment, după finalizarea audițiilor.

Cei 10 actori finaliști vor fi selecționați de către un juriu format din 10 actori importanți. În urma audițiilor, fiecare membru al juriului va alege un tânăr actor pentru care va garanta, propunându-l astfel să facă parte din distribuția finală a spectacolului.

Teatrul Metropolis a luat fiinţă la 1 ianuarie 2007 la iniţiativa actorului George Ivaşcu , iar lansarea oficială a avut loc la 1 noiembrie 2007.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Căutăm actori și actrițe cu:

– vârsta maximă de 30 de ani

– studii universitare finalizate (licență / licență + master finalizat)

– să nu fie angajați cu contract de muncă într-un teatru

– disponibilitate pentru începerea repetițiilor începând cu data de 10 ianuarie 2017

 Condițiile de participare au caracter obligatoriu ele fiind stabilite astfel încât să sprijine tinerii actori, proaspăt absolvenți ai facultăților de teatru.

Desfăşurarea selecției:

Etapa I

Pentru înscrierea la casting este necesară trimiterea unui CV la adresa castingteatrulmetropolis@gmail.com până la data de 20 noiembrie 2016, ora23:00.
Persoanele care trec în etapa următoare, vor fi invitate la audiții în data de 1 și 2 decembrie 2016, la Teatrul Metropolis.

Etapa II

Pentru audiția din 1 și 2 decembrie, candidații vor avea de prezentat un moment artistic care trebuie să se încadreze exact în 10 minute, măsurabile cu clepsidra.

Cei 10 actori finaliști ai celor două etape vor fi prezentați oficial în cadrul Galei Teatrului Metropolis care va avea loc în data de 14 decembrie 2016.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.