Teatrul Metropolis vă invită la „A douăsprezecea noapte“, în parcul Alexandru Ioan Cuza. Intrarea liberă
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-va-invita-la-a-douasprezecea-noapte-in-parcul-alexandru-ioan-cuza-intrarea-libera/

Teatrul „Metropolis” va susţine vineri, 28 august 2020, de la ora 19.00, reprezentaţia spectacolului „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, directia de scenă: Victor Ioan Frunză, în parcul Alexandru Ioan Cuza (Foişorul Alexandru Ioan Cuza).

Un articol de Dan Boicea|25 august 2020

Intrarea este liberă, dar necesită o înscriere în prealabil la adresa de e-mail office@teatrulmetropolis.ro, deoarece locurile sunt limitate (120 locuri), în contextul epidemiologic în care ne aflăm. O singură persoană poate rezerva maximum 4 locuri. După înscriere, veți primi un e-mail de confirmare a rezervării.

Pentru rezervare, vă rugăm ca e-mailul să conțină:
Subiect: Rezervare A douasprezecea noapte – 28 aug. 2020 – IOR
Nume şi prenume (pe care doriţi rezervarea)
Număr locuri:

Vă rugăm să parcurgeți Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal, aplicabilă înscrierii și participării la spectacolul de teatru „A douăsprezecea noapte”, disponibilă în cadrul website-ului: www.teatrulmetropolis.ro.

Informaţii pentru public:
– accesul spectatorilor se face începând cu ora 18:00, după efectuarea triajului observaţional și completarea formularului de participare pentru spectator, care vizează inclusiv informații solicitate privind măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Completarea formularului este obligatorie pentru participarea ca spectator la spectacol. Modelul Formularului de participare spectator este încorporat Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal, aplicabilă înscrierii și participării la spectacolul de teatru „A douăsprezecea noapte”, disponibilă în cadrul website-ului: www.teatrulmetropolis.ro.
– fiecare spectator are obligaţia de a ocupa un loc marcat din spaţiul de spectacol;
– purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe tot parcursul spectacolului;
– accesul spectatorilor sub 14 ani NU este permis;
– în spaţiul destinat spectacolului sunt INTERZISE fumatul şi consumul de băuturi alcoolice; este permis consumul de băuturi nonalcoolice, ambalate în recipiente individuale, cu capac, fără pai;
– filmarea şi fotografierea NU sunt premise;

Din respect pentru artişti, recomandăm trecerea telefoanelor mobile în modul silenţios, pe toata durata spectacolului.

Vă informăm că spaţiul destinat reprezentaţiei (tribune, scenă) este dezinfectat; spectatorii au la dispoziţie dezinfectant pentru mâini.
Intrarea şi ieşirea din spaţiul de eveniment se realizează numai pe căile marcate.

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

William Shakespeare

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!

O comedie a genurilor, cu o temă extrem de actuală. Într-o zodie a feminismului, această piesă vine cu o pondere comică pe o temă atât de importantă.

PREMII:

Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2015, ediţia I

premiul Secţiunii Teatru – actorii George Costin, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Andrei Huţuleac, Alexandru Pavel pentru rolurile interpretate

în românește de Violeta Popa și George Volceanov
versiune scenică de Victor Ioan Frunză

direcţia de scenă Victor Ioan Frunză
decorul şi costumele Adriana Grand

muzica: Tibor Cari
pian – Andreea Csibi
vioara – Raul Stanculescu
clarinet – Bogdan Gugu
violoncel – Pascaru Alexandra
clarinet – Ghiţă Constantin Urziceanu

Distributie:
Contesa Olivia –  Diana Cavallioti / Corina Moise
Orsino, ducele Iliriei –  Alexandru Pavel
Malvolio, majordom – George Costin
Viola – Nicoleta Hâncu
sir Toby – Adrian Nicolae
sir Andrew – Sorin Miron
Feste, bufon – Andrei Huţuleac
Maria, cameristă – Ana Crețu
Antonio, pirat – Alin Florea / Andrei Radu
Sebastian – Codrin Boldea / Bogdan Florea
Căpitanul – Matei Arvunescu / Codrin Boldea
Fabian – Carol Ionescu
Preotul – Sorin Flutur
Valentin – Flavius Călin
Curio – Tudor Cucu Dumitrescu
Valetul Oliviei – Voicu Aaniţei
Un ofiţer – Matei Arvunescu
Al doilea ofiţer – Andrei Redinciuc
Suita ducelui Orsino – Ştefan Mohor, Paul Radu, Andrei Redinciuc

A douăsprezecea noapte… sau despre iubirea care se arată în al doisprezecelea ceas. E o posibilă interpretare pentru spumoasa comedie a erorilor în care Iubirea (ni) se ascunde sub o sumedenie de măști. Măștile chipului, ingenios traduse în costumele realizate de Adriana Grand, sau eternele măști ale umanului, ilustrate de spectacolul pus în scenă de Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis.

Citiți aici cronica semnată de Andreea Nanu în Ziarul Metropolis

Foto: Adriana Grand24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.

24
/09
/21

Art Safari 2021. A opta ediție. Pavilonul Contemporan. 120 de artiști, 50 de lucrări reunite în cadrul expoziției „Supereroi/Antieroi”, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.  

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.

23
/09
/21

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de i-uri dublate, de forme incorecte ale cuvintelor, de expresii greşite?

22
/09
/21

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie.