Teatrul Țăndărică organizează, în premieră în București, un spectacol de animație pentru adulți
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-tandarica-organizeaza-in-premiera-in-bucuresti-un-spectacol-de-animatie-pentru-adulti/

Miercuri 27 martie, de la orele 19.00, sunteţi invitaţi la spectacolul “Play Shakespeare”, în regia lui Cristian Pepino cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, la teatrul Ţăndărică.

Un articol de Andrada Văsii|27 martie 2013

De Ziua Mondială a Teatrului, Ţăndărică dezvoltă programul „Teatru de Animaţie pentru Adulţi” şi dedică o zi din lună publicului tânăr şi adult.

Miercuri 27 martie, de la orele 19.00, sunteți invitați la spectacolul “Play Shakespeare”, în regia lui Cristian Pepino. Acesta este un spectacol nonverbal, o parabolă ce reinterpretează într-o cheie modernă mitul lui Hamlet și binecunoscuta poveste a lui Romeo și a Julietei sale.

Pe parcursul spectacolului presărat cu gaguri ce amintesc de filmul mut se pot intâlni și unele personaje celebre din viața noastră reală, care ”se joacă de-a râsu-plânsu”, amintindu-ne că Shakespeare este contemporanul nostru, că personajele sale se pot recompune tot timpul, rămânând viabile şi credibile.

Spectacolul se va juca în sala Animart Studio Ţăndărică, din Lahovari şi îi are în distribuţie pe Mihai Dumitrescu, Cristian Mitescu, Marin Fagu, Geo Dinescu, Roxana Vișan. Scenografia este semnată de Cristina Pepino.

Spectacol recomandat persoanelor peste 15 ani ! Locurile sunt limitate .

Info:

Miercuri, 27 martie, ora 19.00
PLAY SHAKESPEARE – spectacol pentru adulți (15+)
Regia: Cristian Pepino
Adaptare: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino, papusi: Cristian Pepino
Distribuția: Mihai Dumitrescu, Cristian Mitescu, Marin Fagu, Geo Dinescu, Roxana Visan

Rezervări telefonice se pot face de luni până vineri, doar în intervalul orar 10:00 – 13:00 la tel: 021.315.23.77

Program Agenția de bilete: luni-sâmbătă; orele 09:00 – 17:00
duminică în intervalul 09:00 – 13:00.

Credit foto: Teatrul Țăndărică

28
/02
/14

La prima vedere, am putea gândi că este o nepotrivire: cum ar putea să sune arii franceze cu un peruan, Simfonia Alpilor cu o orchestră japoneză şi simfoniile lui Robert Schumann cu dirijorul Yannick Nezet Seguin decât, să spunem, nepotrivit? În 3 martie se lansează la nivel internaţional aceste albume semnate de extra-europeni care oferă însă versiuni de referinţă pentru repertoriul european.

28
/02
/14

Sâmbăta, 1 Martie, “de la orele 19 si ceva, spre 20.00, cant despre urzici patimase, spanac inrourat de sentimente, loboda cu inima, soare instabil, mugurasi, depresie, anxietate...”, spune Maria Raducanu, care vă invită să o vedeţi şi să o ascultaţi pe scena Teatrului de Artă Bucureşti.

28
/02
/14

Din cartea scrisă de soţia sa, Romola de Pulszki, aflăm că marele balerin rus s-a născut la 28 februarie 1890, la Kiev, oraşul cu patru sute de biserici, într-o familie de dansatori de origine poloneză.

28
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 28 februarie s–a născut scriitorul şi filozoful Mircea Eliade? După terminarea învățămîntului primar la școala de pe strada Mîntuleasa, Eliade devine elev al Colegiului Spiru Haret fiind coleg cu Arșavir Acterian, Haig Acterian, Petre Viforeanu, Constantin Noica și Barbu Brezianu.Devine interesat de științele naturii și de chimie, ca și de occultism, și a scris piese scurte pe subiecte entomologice. În ciuda tatălui său care era îngrijorat de faptul că-și pune în pericol vederea și așa slabă, Eliade citește cu pasiune şi învăță, fără profesor, italiana și engleza, apucându-se să studize în acelaşi timp persana și ebraica. Opera completă a lui Mircea Eliade cuprinde peste 80 de volume, fără a lua în calcul jurnalele sale intime și manuscrisele inedite.

27
/02
/14

Anul 2013 a fost considerat bun pentru cinematografia de calitate. Iar asta se vede, parţial, în nominalizările la premiile Oscar 2014, dar şi prin filmele care au fost ocolite. Câştigătorii vor fi anunţaţi în noaptea de 2 spre 3 martie.

27
/02
/14

Asist la o lecție de profesionalism artistic, ce seamănă prea puțin cu o repetiție, fiind mai degrabă un concert în toată regula, fără lumini și public. Artistul este Ștefan Bănică. Alături de el sunt cele două trupe ale sale, The 50`s şi Rock n roll band, iar repetiţiile sunt dedicate concertelor sale acustice, din data de 7 și 8 martie, de la Circul Globus.

27
/02
/14

Februarie 2014. Zi frumoasă de iarnă nedefinită. Pași adunându-se în sala ce avea să devină pentru aproape două zile cuib de gânduri și rânduri. Și muzică plină de tumult, pasiune și îndemn către meditație. Întrebări și lacrimi.

27
/02
/14

Iris Spiridon mai scoate o piesă de excepție din cufărul cu păpuși vechi. Spectatorii pătrund ȋn sală ca printr-o oglindă fermecată, ȋn toiul unei ședințe de spiritism. Trei tinere ȋn rochii negre invocă spiritul uneia dintre cele mai controversate figuri feminine ale secolului XX.

27
/02
/14

Consilierii generali ai Capitalei vor discută un proiect de hotărâre privind depunerea candidaturii Municipiului Bucuresti la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Ultimul oraş din România ales Capitală Culturală Europeană a fost Sibiu, în 2007.